Bus pristatyti projekto „E.Seimas – elektroninės demokratijos priemonių plėtojimas LR Seime“ rezultatai

Birželio 12 d. bus pristatyti Seimo kanceliarijos įgyvendinto projekto „E. Seimas – elektroninės demokratijos priemonių plėtojimas Lietuvos Respublikos Seime“ rezultatai. Renginys vyks III rūmų Konferencijų salėje, pradžia  10 val.

Įgyvendinus projektą buvo modernizuotos keturios informacinės sistemos: teisės aktų ir teisės aktų projektų, interneto portalo, Seimo veiklos ir pavedimų vykdymo kontrolės sistema. Dar dvi informacinės sistemos – įvairialypės informacijos saugojimo ir visuomenės informavimo apie televizijos transliacijas iš Seimo – sukurtos naujai.

Naujos elektroninės paslaugos ir sukurtos priemonės ne tik padeda geriau informuoti Lietuvos gyventojus apie parlamento veiklą ir rezultatus, bet ir leidžia tinkamiau įvertinti gyventojų nuomonę rengiant ir priimant parlamento sprendimus bei geriau suvokti parlamento darbą ir sudėtingą  valstybės valdymą.

Internete galima ne tik tiesiogiai stebėti Seimo darbą, bet ir išsakyti savo nuomonę visuomenei aktualiais klausimais ar komentuoti politikų sprendimus. Piliečiams suteikta galimybė elektroninėmis priemonėmis teikti Seimui teisėkūros iniciatyvas,  peticijas, pasiūlymus, skundus, pareiškimus ir stebėti jų nagrinėjimo raidą, taip pat naudotis viešai pateikiama Seime sukaupta informacija.

Atsižvelgiant į Teisėkūros pagrindų įstatymo nuostatas iš esmės reorganizuotas ir modernizuotas Teisės aktų registras (TAR). TAR interneto svetainėje registruojami ir skelbiami visi norminiai teisės aktai, jų suvestinės redakcijos, nuasmenintos teismų nutartys, tarptautinės sutartys, kurie viešai ir neatlygintinai prieinami visuomenei  24 val. per parą.

Projekto veiklos baigtos įgyvendinti 2015 m. birželio mėn. Didžioji dalis projekto veiklų  finansuota ES struktūrinių fondų lėšomis.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Seimo interneto svetainėje.

Registracija į renginį – iki birželio 11 d. 14 val. el. p. j.polikaityte@publicum.lt arba mob. 8 618 29 792

Programa