Vilniuje bus pristatoma Kultūros paveldo elektroninių paslaugų informacinė sistema

Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos maloniai kviečia į projekto „Kultūros paveldo elektroninių paslaugų informacinės sistemos sukūrimas“ pristatymą š. m. birželio 19 d., penktadienį, 9 val. Pristatymas vyks Vilniuje, viešbutyje „Panorama hotel“ (Sodų g. 14), Humanitas salėje.

Renginyje laukiami Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, Vidaus reikalų ministerijos, Kultūros ministerijos, Muitinės departamento prie Finansų ministerijos, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos, Architektų rūmų, nacionalinių, valstybinių ir regioninių parkų direkcijų specialistai ir kiti fiziniai ir juridiniai asmenys.

Renginio metu bus pristatyti projekto rezultatai ir informacinės sistemos galimybės, jos integracijos su kitomis informacinėmis sistemomis bei modernizuotu Kultūros vertybių registru.

„Kultūros paveldo elektroninių paslaugų informacinė sistema (KPEPIS) prisidės prie Lietuvos paveldo išsaugojimo, intensyviau įtrauks į tai visuomenę ir dėl greitesnės komunikacijos tarp institucijų supaprastins administracines procedūras. „Vieno langelio“ principu bus suteikiamos 33 elektroninės paslaugos.

Projektas įdomus tuo, kad kuriamos išorinės integracijos su Muitinės departamentu, Policijos departamento Ieškomų numeruotų daiktų registru, – tai leis greičiau ir skaidriau išduoti leidimus išvežamoms į užsienį kilnojamosioms kultūros paveldo vertybėms ir antikvariniams daiktams, operatyviai reaguoti vykdant pavogtų kultūros paveldo vertybių paiešką. KPEPIS turės išorinę integraciją su Virtualia kultūros paveldo informacine sistema, o tai suteiks galimybių visuomenei vykdyti kultūros paveldo objektų šaltinių paiešką. KPEPIS bus susietas ir su statybų leidimų bei statybos valstybinės priežiūros informacine sistema „Infostatyba", tai padės greičiau išduoti reikiamus statybų leidimus.