„Slavianskij bazar“ dainavimo konkursuose laimėjo Kazachstano atstovai


Martynas Kavaliauskas šalia laimėtojo Dimašo Kudaibergeno (iš kairės)

Liepos 13-ąją Vitebske įvyko festivalio „Slavianskij bazar“ baigiamasis renginys, kurio metu buvo paskelbti tarptautinio dainavimo konkurso „Vitebskas 2015“ laimėtojai. Pirmąją vietą suaugusiųjų konkurse laimėjo Dimašas Kudaibergenas iš Kazachstano. Antroje liko Baltarusijos atstovė Valerija Gribusova, trečioje – Nikolajus Manolovas iš Bulgarijos.

Lietuvos atstovas Martynas Kavaliauskas vienintelis iš Baltijos šalių pateko į šio konkurso finalą. Pirmajame finalo etape, sudainavęs ukrainiečių grupės „Piatnica“ dainą „Vienatvė“, jis užėmė 9 vietą. Mūsų atlikėjo pasirodymas antrajame finalo etape atkreipė žiūrovų ir komisijos dėmesį. Martynas į sceną įžengė basas ir atliko prancūzišką Stromae kūrinį „Papaotai“, pamėgdžiodamas Stromae šokio judesius. Konkurso vedėjai garsiai stebėjosi, kad konkurse yra ne tik dainininkų, bet ir šokėjų.

Nepaisant išskirtinumo, Martynas liko 13-oje vietoje, tačiau atlikėjas savo pasirodymu visiškai patenkintas. „Stengiausi būti išskirtinis, kitoks ir, manau, kad tai man pavyko“, – sakė jis. Martyno pastangas įvertino meksikietis – pasibaigus konkursui, jis sulaukė pasiūlymo iš Meksikos prodiuserio Alberto Loreydis surengti koncertinį turą Meksikoje.

Septynmetė Sofija Vasilevskytė vaikų konkurse „Vitebskas 2015“ atliko Ovidijaus Vyšniausko dainą „Mamai“ ir Ellos Fitzerald dainą „A Tisket A Tasket“. Ji buvo jauniausia šio konkurso dalyvė. Sofijai, Selenai iš Rumunijos, Milicai Iljič iš Serbijos buvo suteikti specialieji sertifikatai, leidžiantys nemokamai dalyvauti 2016 m.  tarptautiniuose vaikų konkursuose. Šiemet tarptautinio vaikų dainavimo konkurso „Vitebskas 2015“ žiuri buvo itin sužavėta talentingais vaikais, todėl įsteigė daug prizų. Vaikų konkurso GARAND PRIX laimėjo  Luiza Nurkuatova iš Kazachstano. Pirmosios vietos laimėtoja pripažinta Darina Galicka iš Ukrainos. Antroji vieta skirta Stefanijui Sokolovui iš Baltarusijos ir Lizi iš Gruzijos. Trečioji vieta – Veronikai Ustimovai iš Rusijos ir Darijai Pyšnajai iš Ukrainos. 

Vienintelė akredituota festivalio televizija iš Lietuvos „Penki TV“ jau greitai pateiks vaizdo reportažų.

Daugiau informacijos apie „Slavianskij bazar“ – oficialioje jo interneto svetainėje.

„Penki TV“ paruoštas vaizdo siužetas