Išmanusis lagaminas saugo nuo vagių

Sukurtas išmanusis lagaminas „Bluesmart“, skirtas keliaujančiojo komfortui ir saugumui. Visų pirma, lagaminas yra labai kompaktiškas ir funkcionalus, į jį patogu sutalpinti daug daiktų. Jis sukurtas iš ilgalaikės, atsparios medžiagos. Lagamino viduje yra specialus skyrius, skirtas saugiai pervežti įrenginius.

Tačiau esminis šio lagamino privalumas technologinis. Į lagaminą įtaisytas GPS daviklis, kuris leidžia lagamino savininkui visuomet tiksliai žinoti, kur jo lagaminas yra. Tam tereikia pasinaudoti išmaniuoju telefonu. Ši lagamino funkcija padeda greitai susirasti bagažą jam pradingus ar vagystės atveju. Kadangi „Bluesmart“ sujungtas su išmaniuoju telefonu belaidžiu tinklu, galima nustatyti, kad lagaminui pernelyg nutolus nuo telefono, apie tai praneštų garsinis signalas, be to, lagaminas užsiblokuotų spyna. Lagaminą atblokuoti galima tik iš telefono.

Į „Bluesmart“ įtaisyta įkraunama ličio baterija ir saulės elementai, kad prireikus būtų galima bet kada įkrauti mobiliuosius įrenginius. Dar vienas privalumas – lagaminas turi svarstykles, kurios kontroliuoja jo svorį. Tai ypač patogu, kai kelionės bagažo svoris yra ribojamas. Lagaminas turi netgi savitą „juodąją dėžę“, kuri fiksuoja viską, kas su juo vyksta. Tai praverstų tokiais atvejais, kai lagaminas  sugadinamas ar pametamas kelionės metu ir reikia išsiaiškinti visus nesklandumus su oro uosto darbuotojais.

Šiuo metu „Bluesmart“ kainuoja nuo 200 iki 330 JAV dolerių.