Diskusijoje TSPMI – Kinijos ekonomikos plėtra

Š. m. rugpjūčio 28 d., 10.00–12.00 val., Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute vyks apskritojo stalo diskusija „Kinijos vaidmuo pasaulinėje ir regioninėje ekonomikoje: verslo tendencijos ir projektai“.

Diskusijoje bus aptariamos Kinijos ekonomikos tendencijos ir jų įtaka pasaulio ir Europos rinkoms, ekonomikos reformos, Kinijos ir Baltijos šalių ekonominis bendradarbiavimas ir potencialūs bendradarbiavimo sektoriai, „One Belt, One Road“ iniciatyva ir mūsų šalies įmonių galimybės ja pasinaudoti. Bus pristatytos bendrų projektų su Kinija sėkmės istorijos, aptartos Lietuvos įmonių galimybės pritraukti investicijų ir projektų iš Kinijos.

Pagrindinius pranešimus skaitys „Deloitte“ biuro Kinijoje partneris ir vyriausiasis ekonomistas Xu Sitao ir „Deloitte“ biuro Vengrijoje verslo plėtros direktorius, ėjęs patarėjo komercijos klausimais pareigas Vengrijos ambasadoje Kinijoje, Csaba Wolfas.

Diskusijoje taip pat dalyvaus DNB banko Ekonominių tyrimų departamento vyresnioji analitikė Indrė Genytė-Pikčienė, DNB banko vyriausioji ekonomistė Baltijos šalims „Danske Bank“ vyriausiasis analitikas Rokas Grajauskas ir kt.

Susitikimą organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacijos Lietuvos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Kinijos Respublika verslo taryba ir tarptautinė audito ir konsultacijų įmonė „Deloitte Lietuva“.

Renginys vyks 402 auditorijoje anglų kalba.

Išankstinė registracija el. paštu aida.grabauskaite@lpk.lt arba telefonu +370 623 55 242.