VU ieško bendradarbiavimo nišų su Hondūro Respublika

Vilniaus universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas susitiko su Hondūro Respublikos ambasadoriumi Roberto Floresu Bermúdezu.

Svečias domėjosi VU, jo ryšiais su privačiu sektoriumi. Rektorius paaiškino, kad universiteto bendravimas su privačiu sektoriumi remiasi keliais dalykais: konkrečiomis studijų programomis, dėl kurių partnerių atstovai išreiškia pageidavimus, bendradarbiavimu su verslininkais, mokslo ir technologijų parkų statyba, universiteto naryste daugelyje pramonės asociacijų.

„Svarbu, kad verslininkai galėtų apsilankyti mokslo centruose ir savo akimis pamatyti, kas juose vyksta. Verslo atstovai turi komunikuoti su mokslininkais. Tą matome CERN‘e, į kurį visiems norintiems organizuojamos ekskursijos. Ypač svarbu tai, kad mokslininkų darbo aplinką pamatytų jauni žmonės“, – įsitikinęs VU vadovas.

„Siekiu Hondūre sukurti universitetų tinklą, kuris galėtų susijungti su tokiais universitetais kaip šis remiant ERASMUS+ programai, nes neturime pakankamai išteklių, kad galėtume studentus išsiųsti į įvairius pasaulio universitetus“, – vieną savo siekių įvardijo R. Floresas Bermúdezas. Jis teigė matantis bendradarbiavimo galimybių tarp Vilniaus ir Hondūro universitetų.

VU rektorius patikino, kad dėstytojai ir studentai iš Hondūro čia labai laukiami, tačiau jie turės atitikti tam tikrus reikalavimus.

Hondūro Respublikoje, turinčioje aštuonis milijonus gyventojų, yra šeši universitetai.

R. Floresas Bermúdezas diplomatinę karjerą pradėjo 1977 m. 1999–2002 m. jis buvo Hondūro Respublikos finansų ministras. Yra dirbęs Jungtinių Tautų organizacijoje, o šiuo metu eina Hondūro Respublikos ambasadoriaus pareigas Nyderlanduose, Švedijoje, Islandijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.