Naudojimosi telefonu įpročiai: moterys skambina, vyrai – naršo

Moterys per mėnesį vidutiniškai prakalba valanda ilgiau, o vyrai trečdaliu daugiau naršo, rodo statistika. Vidutiniškai per mėnesį pokalbiams telefonu vyrai skiria 4 val. 7 minutes, tuo metu moterys – 5 val. 18 minučių.

Tačiau skambina moterys ir vyrai vienodai dažnai – vidutiniškai 84 ir 85 kartus per mėnesį. Mobiliuoju internetu vyrai naudojasi 36 proc. intensyviau ir vidutiniškai išnaudoja 811 Mb per mėnesį, o moterys – 597 Mb.

„Galiu daryti prielaidą, kad moterims rūpi aptarti ne tik faktus, reikalus, bet ir su jais susijusius jausmus, o tam reikia daugiau laiko. Tuo tarpu vyrams greičiausiai pakanka aptarti įvykius, jų dalykiniai pokalbiai sausesni, tad ir trumpesni. Žinoma, tendencijos neatspindi individualių skirtumų – neabejoju, kad tarp daugybės vyrų rasime ir ypač plepių, o tarp daugybės moterų bus ir itin dalykiškų", – Elona Ilgiuvienė, jungiškosios krypties psichoanalitikė.

Nors tokie skirtumai lieka ryškūs, apskritai visi ryšiu naudojamės daugiau. Tai lemia neribotų pokalbių planų populiarėjimas ir bendras kainų mažėjimas.