„Amazon“ kurjeriais galės tapti vairuotojai ir pėstieji

Elektroninė parduotuvė „Amazon“ nusprendė, kad prekių pristatymas gali būti spartesnis, jei tam bus panaudotas įvairus transportas. Neseniai atidaryta „Amazon Flex“ tarnyba, kuri siūlo bet kokiam vairuotojui nuo 18 iki 25 JAV dolerių atlygį už tai, kad jis padės pristatyti prekes.

Šios tarnybos darbo sistema panaši į „Uber“. Vairuotojai, kurie nori papildomai užsidirbti tokiu būdu, turi pranešti, kokiomis dienomis ir kiek laiko (12, 4, 8 ar 12 val.) galės skirti prekių išvežiojimui. Dirbti priimami tik vyresni nei 21-erių metų vairuotojai, turintys nuosavą automobilį ir išmanųjį telefoną su „Android“ sistema.

Kol kas tokia prekių pristatymo paslauga numatyta „Prime Now“ klientams. Priimami dirbti tik automobilių vairuotojai, tačiau planuojama kada nors įtraukti ir dviratininkus (jie praverstų transporto spūstyse).

„Amazon Flex“ jau veikia Sietle, o artimiausiu metu numatoma projektą įgyvendinti Manhetene, Baltimorėje, Majamyje, Dalase, Ostine, Čikagoje, Indianapolyje, Atlantoje, Portlande.

„Amazon“ taip pat galvoja išnaudoti mobiliąją programą „On My Way“, kad į prekių pristatymų procesą įsitrauktų ir pėstieji, kuriems būtų patogu nunešti prekes einant savo keliais, tiesiog užsukant pakeliui.