Sostinėje vyks konferencija „GIS – paprasta ir atvira“

Š. m. spalio 29 d., 9–17 val., viešbutyje „Karolina“ (Sausio 13-osios g. 2) vyks konferencija „GIS – paprasta ir atvira“. Konferencija skirta visiems, besidomintiems atviro kodo GIS sprendimais ir atvirų duomenų panaudojimo galimybėmis. Konferencija, tikimasi, suburs ir specialistus, kurie savo kasdienėje veikloje taiko ir naudoja atvirus GIS sprendimus, ir pradedančiuosius GIS technologijų naudotojus, kuriems šių specialistų žinios gali padėti.

Konferencijoje pranešimus skaitys valstybės institucijų, verslo organizacijų, mokslo atstovai, o mokymų metu galima bus sužinoti, kaip paprastai ir greitai pradėti naudoti atviro kodo GIS programinę įrangą.

Pranešimų sesijos metu bus pristatyta, kaip ir kur taikomi atviro kodo GIS sprendimai, kokie atvirų duomenų šaltiniai jau dabar prieinami kiekvienam, kuris kuria, naudoja ar norėtų pradėti naudotis GIS.

Techninės sesijos metu bus gyvai demonstruojama, kaip panaudojus PostGIS, QGIS, Geoserver, OpenLayers technologijas tvarkyti GIS duomenis, juos publikuoti kaip el. paslaugas ir jas pateikti interaktyviame interneto žemėlapyje.

Taip pat vys mokymai skirti pradedantiesiems GIS naudotojams, kurie nori sužinoti ir išbandyti, kaip veikia atviro kodo GIS programinė įranga.

Daugiau informacijos