Vilniuje moksleiviai dalyvavo kūrybinio programavimo popietėje

Jungiantis prie pasaulinės iniciatyvios „Hour of code“, programavimo valandai subursiančios daugiau nei 100 milijonų vaikų visame pasaulyje, gruodžio 5 d. Vilniuje pirmą kartą 300 moksleivių buvo pakviesti susipažinti su kūrybiniu programavimu.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, taip pat užregistravęs savo vaikus į kūrybinio programavimo užsiėmimą, teigė, kad programavimas yra savotiškas stebuklas, leidžiantis iš skaičių krūvos sukurti programas, išsprendžiančias daugybę problemų.

„Techninis mąstymas, socialiniai įgūdžiai ir kūrybiniai gebėjimai – svarbiausios augančios kartos savybės, kurios padės išrasti dar neegzistuojančias darbo vietas ir sukurti geresnį rytojų. Juk anksčiau vaikams duodavome spalvotų pieštukų ir balto popieriaus, šiandien vaikų rankose dažniau atsiranda išmanieji telefonai ar planšetės, tad vaikai vis anksčiau pradeda naudotis technologijomis. Norime jiems padėti suvokti naujų technologijų naudojimą kaip kūrybinį procesą. O kūrybinio programavimo popietė – puiki pažinties pradžia“, – sakė renginio organizatorė ir pirmosios Lietuvoje kūrybinių technologijų akademijos „bit&byte“ įkūrėja Monika Katkutė-Gelžinė.

Popietės „Hour of Code“ metu vaikai kūrė žaidimus, mokėsi „JavaScript“ programavimo kalbos su „Star Wars“ herojais bei animacinio filmo heroje Elza.