Lietuvos ambasadorius įteikė skiriamuosius raštus Tadžikistano Prezidentui

Lietuvos ambasadorius Kazachstane ir Kirgizijai Vytautas Naudužas gruodžio 10 dieną Tadžikistano prezidentūros rūmuose vykusios iškilmingos ceremonijos metu įteikė skiriamuosius raštus Tadžikistano Prezidentui Emomali Rachmonui.

Po ceremonijos surengtame susitikime su Tadžikistano vadovu ambasadorius akcentavo būtinybę stiprinti dvišalius ekonominius-prekybinius ir kultūrinius santykius.

Vizito Tadžikistane metu ambasadorius taip pat susitiko su Tadžikistano užsienio reikalų ministru Sarydžinu Aslovu, transporto viceministre Zulfija Jorova, Prekybos ir amatų rūmų pirmininko pavaduotoja Manzura Rustamova. Susitikimų metu ambasadorius pristatė Lietuvos ekonominius pasiekimus, aptarė dvišalės prekybos tendencijas ir galimas bendradarbiavimo perspektyvas žemės ūkio, hidroenergetikos ir mokslo srityse.

Pokalbių metu šalys patvirtino suinteresuotumą pasirašyti tarpvyriausybinius susitarimus dėl ekonominio bendradarbiavimo ir dėl susisiekimo autotransportu.

Vizito metu buvo iškilmingai atidarytas Lietuvos garbės konsulatas Tadžikistane, Dušanbėje. Lietuvos garbės konsulas Farkhotas Suleimanovas ambasadoriaus skiriamųjų raštų įteikimo proga surengė priėmimą, kuriame dalyvavo aukšti Tadžikistano valstybės pareigūnai, verslininkai, užsienio ambasadoriai ir diplomatai.