„Microsoft“ praneš klientams apie gresiantį kibernetinį pavojų

Kompanija „Microsoft“ prisijungė prie bendrovių, kurios perspėja savo klientus apie bandymus nesankcionuotai prisijungti prie jų asmeninių duomenų.

Nuo šiol „Microsoft“ naudotojai gaus pranešimą kas kartą, kai tik sulauks bandymų įsilaužti į jų elektroninį paštą ar kitą paskyrą. Tie, kurie gaus tokius įspėjimus, turės imtis papildomų saugumo priemonių.

Deja, ši naujovė nedera su valdžios pozicija, kuri norėtų gauti informaciją apie savo piliečius iš socialinių tinklų ir kitų interneto resursų. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje ketinama priimti įstatymą, neleidžiantį technologijų įmonėms viešinti informacijos apie panašius valdžios veiksmus.

Prieš keletą mėnesių „Twitter“, „Facebook“, „Google“ ir „Yahoo“ pareiškė, kad informuos asmenis apie tai, kad valstybinės institucijos domėjosi jų asmeniniais duomenimis.

„Microsoft“ jau perspėjo savo klientus apie tai, kad prieigą prie jų duomenų bandė gauti kibernetiniai nusikaltėliai. Dabar įmonė nusprendė išplėsti grėsmių sąrašą ir įtraukti į jį programišius, dirbančius oficialioms valdžios institucijoms.