Pristatyta informacinė sistema apie 120 tūkst. Europoje naudojamas chemines medžiagas

Sausį Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) pristatė naują informacinę sistemą „Infocards“, kurioje nuo šiol lengviau galima rasti informaciją apie 120 tūkst. Europoje šiuo metu naudojamas chemines medžiagas.

Informacija anglų kalba pateikiama trimis pakopomis: paprasta informacinė kortelė, išsamesnė glausta apžvalga ir išsamūs pirminiai cheminių medžiagų savybių tyrimai. Ši sistema yra ypač naudingas įrankis cheminių medžiagų tiekimo rinkai grandinės dalyviams, akademinei visuomenei, kontroliuojančioms institucijoms, nevyriausybinėms organizacijoms ir visiems, besidomintiems cheminių medžiagų saugiu naudojimu.

ECHA tvarko vieną didžiausių pasaulyje teisės aktais reglamentuojamų duomenų apie chemines medžiagas bazių. Joje kaupiama informacija, kurią pramonės sektoriaus atstovai pateikia REACH registracijos dokumentacijose bei klasifikavimo ir ženklinimo pranešimuose, taip pat informacija, kurią ES valstybės narės ir reguliavimo institucijos renka vertindamos chemines medžiagas ir vykdydamos teisės aktuose nustatytą jų rizikos valdymą (pavyzdžiui, taikydamos suderintą klasifikavimo ir ženklinimo, autorizacijos ir apribojimų tvarką). Joje nurodomas ryšys su ES teisės aktais. Informacinė sistema automatiškai atnaujinama, kai tik duomenų teikėjai, teisės aktų nustatyta tvarka, pateikia informaciją.

Plačiau apie „Infocards“ skaitykite čia.