100 tūkst. eurų investicijos prisidės ir prie šalies saugumo stiprinimo

Nacionalinė programa „Vidaus saugumo fondas“ nuo šiol administruojama nauja informacine sistema, į kurios sukūrimą investuota 114 tūkst. eurų. Naujoji sistema ne tik padidins fondo, padedančio įgyvendinti šalies vidaus saugumo strategijas, stiprinti teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą ir ES išorės sienų valdymą, veiklos efektyvumą, tačiau ir netiesiogiai prisidės prie aktualių šalies problemų, tokių kaip kova su prekyba narkotikais ar kibernetinis nusikalstamumas, sprendimo.

Sukurtu sprendimu naudosis Vidaus ir užsienio reikalų ministerijos, Valstybės sienos apsaugos bei Policijos departamentai, kitos valstybės saugą užtikrinančios institucijos.

„Naujoji sistema, priešingai nei naudota anksčiau, ne tik apjungia visas institucijas ir projektų vykdytojus, tačiau ir netiesiogiai prisideda prie šalies saugumo stiprinimo, kovos su prekyba narkotikais, kibernetinio nusikalstamumo, integruoto sienų valdymo, antikorupcinių priemonių ir kitų tikslų įgyvendinimo. Sistema bus naudojama projektų stebėsenai, leis optimizuoti „Vidaus saugumo fondo“ procesus ir efektyviau administruoti lėšas“, – sako Mindaugas Laurynaitis, VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros Tarptautinių programų valdymo departamento Išorės sienų ir Vidaus saugumo fondų skyriaus vyresnysis projektų vadovas.

Informacinės sistemos sukūrimo, įdiegimo ir testavimo procesas užtruko 5 mėnesius. Pasak kūrėjų, toks sprendimas turės įtakos ir valstybės saugumo projektų įgyvendinimui laiku, ir institucijų veiklai.

Ateityje, atsižvelgus į iškilsiančius poreikius, ir toliau planuojama vystyti informacinę sistemą, skirtą administruoti „Vidaus saugumo fondą". Nacionalinė programa „Vidaus saugumo fondas 2014–2020 m.“ padeda įgyvendinti šalies vidaus saugumo strategijas, stiprinti teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą ir ES išorės sienų valdymą. Naujoji nacionalinės programos administravimo informacinė sistema sukurta 2013 m. Išorės sienų fondo techninės paramos lėšomis.