Į kibernetinių sukčių pinkles moterys patenka dažniau nei vyrai

Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad moterų šansai susidurti su kibernetiniais sukčiais šešis kartus didesni nei vyrų. Tačiau tuo pat metu moterų patiriama žala yra tris kartus mažesnė nei vyrų – atitinkamai 809 svarai sterlingų ir 2 354 svarai sterlingų.

Kibernetiniai nusikaltėliai dažniau taikosi į moterų auditoriją, apsiperkančią interneto parduotuvėse. Taip teigia Londono policija (angl. The City of London Police), išanalizavusi šalyje susiklosčiusią virtualaus saugumo situaciją.

Specialistai taip pat išsiaiškino, kad dažniausiai su sukčiavimu internete susiduria Londono, Hampšyro ir Didžiojo Mančesterio regionų gyventojai. Tarp miestų pirmauja Londonas, Saseksas ir Devonas.

Britanijos vyriausybinių ryšių centro (GCHQ) duomenimis, 80 proc. kibernetinių nusikaltimų galima išvengti pasirinkus sudėtingesnius slaptažodžius ir reguliariai atnaujinus antivirusinę programinę įrangą.

„Norton Cybersecurity“ duomenimis, su kibernetiniais sukčiais yra susidūrę 44 proc. britų. Deja, 44 proc. iš jų po tokio įvykio nekeitė savo slaptažodžio.