Visagine išrinkti nacionalinio IT specialistų profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojai

Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre baigėsi Nacionalinis IT specialistų profesinio meistriškumo konkursas. Kompiuterinio projektavimo ir dizaino srities nugalėtoja tapo Kauno informacinių technologijų mokyklos komanda (mokiniai Augustas Jėcka, Jurgita Miliauskaitė, mokytoja Aleksandra Orlova).  Programavimo ir internetinio tinklalapio kūrimo srityje stipriausia buvo Alytaus profesinio rengimo centro komanda (mokiniai Lukas Čeplikas ir Lukas Kavaliauskas, mokytojas Irmantas Grimalauskas). 

Konkurse, kuris rengiamas trečius metus, dalyvavo Elektrėnų profesinio mokymo centro, Alytaus profesinio rengimo centro, Kauno informacinių technologijų, Kauno buitinių paslaugų ir verslo, Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokyklų, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro komandos.

Konkursas vyko dvi dienas. Pirmąją dieną konkurse dalyvavusios komandos atliko kompiuterinio projektavimo ir dizaino, antrąją – programavimo ir internetinio tinklalapio kūrimo užduotis. Užduotis vertino komisija, kurią sudarė profesinio mokymo įstaigų ir darbdavių atstovai.

Konkursas skirtas ugdyti mokinių profesinį meistriškumą ir pristatyti plačias IT specialistų žinių ir įgūdžių naudojimo galimybes kompiuterinio projektavimo ir dizaino, programavimo, internetinio tinklalapio kūrimo veiklos srityse. Konkursas ne tik patikrina mokinių žinias ir gebėjimus, bet ir suburia jaunus žmones nuoširdžiai bendrauti, pasidalyti mintimis ir idėjomis.