Rengiamasi Baltarusijos ir Lietuvos ekonominiam forumui

Lietuvą ir Baltarusiją sieja artimi bendradarbiavimo ryšiai. Tai liudija ir jau 12-ąjį kartą Lydoje (Baltarusija) gegužės 26–27 d. vyksiantis Baltarusijos ir Lietuvos ekonominis forumas. Aptarti pasirengimo šiam forumui klausimų Žemės ūkio ministerijoje susitiko Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandr Korol ir žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius.

A.Korol pažymėjo, jog šis forumas – tai jau tradicija tapęs kasmetinis renginys, skirtas plėtoti ir gilinti abiejų šalių bendradarbiavimą prekybos, ekonomikos, investicijų ir kitose srityse, keistis gerąja verslo patirtimi, ieškoti naujų verslo partnerių. Forumo tikslas – stiprinti eksporto potencialą, plėtoti dalykinius ryšius tarp atskirų verslo šakų asociacijų ir kompanijų. „Labai svarbu numatyti perspektyviausias prekybos kryptis, sudaryti galimybes abiejų šalių atstovams pademonstruoti reikšmingiausius  investicinius projektus, kurie siūlomi įgyvendinti užsienio partneriams“, – sakė svečias.

Viceministras S. Jakimavičius pažymėjo, jog forume bus nemažai dėmesio skiriama ir žemės ūkiui. „Tarp Baltarusijos ir Lietuvos yra išplėtoti glaudūs žemės ūkio ir maisto produktų prekybiniai ryšiai, kurie dar turi didelį potencialą augti. 2015 metais žemės ūkio ir maisto produktų eksportas iš Lietuvos į Baltarusiją siekė 4 466,9 mln. eurų, importas – 3 568,0 mln. eurų“, – sakė viceministras.

Susitikime aptartos Baltarusijos ir Lietuvos ekonominio forumo organizavimo detalės, patikslinta programa.