Seime bus diskutuojama apie šalies informacinės erdvės stiprinimą ir informacinius karus

Birželio 7 d. 10 val. Europos informacijos biure (Seimo III rūmai) vyks Seimo Pirmininko pavaduotojo, Europos reikalų komiteto pirmininko Gedimino Kirkilo susitikimas su Vilniaus universiteto tarptautinės vasaros mokyklos „Strateginės komunikacijos kompetencijos lyderystei“ dalyviais.

Informacinės atakos prieš Lietuvos institucijas, kitų šalių propagandos srauto intensyvumas, stebimas visuomenės paveikumas ir nekritiškas informacijos vertinimas – temos, kurios aktualios ir kurių analizei ir vertinimui turi būti suvienijamos politikų, mokslininkų, jaunųjų tyrėjų pajėgos. Pritardamas temos aktualumui Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas G. Kirkilas į diskusiją su vasaros mokyklos dalyviais pakvietė ir kitų politinių partijų lyderius, žurnalistus, visuomenės veikėjus. Renginyje dalyvaus ir su studentais diskutuos Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, dėstytojai iš Švedijos, Latvijos ir Lietuvos.

Susitikime bus kalbama apie visuomenės paveikumą nedraugiškos informacijos srautams, informacinės politikos formavimo ir įgyvendinimo prielaidas, iššūkius ir šalies informacinės erdvės stiprinimo būdus, diskutuojama apie šalies viešąją diplomatiją, propagandą, viešąją erdvę ir informacinius karus.