Londono gatvėmis važinėja robotai kurjeriai

Maisto pristatymo tarnyba „Just Eat“ paskelbė, kad jau 2016 m. Londone pasirodys robotai kurjeriai, pristatantys maistą.

„Just Eat“ planuoja įdiegti maisto pristatymo sistemą, kuriai bus naudojami „Starship Technologies“ sukurti robotai su ratais. Šie robotai jau buvo išmėginti Londono gatvėse – jie nuvažiavo per 8 000 km be jokių incidentų.

Robotai kurjeriai – tai nedideli, autonomiškai valdomi įrenginiai, skirti pervežti kroviniams. Kiekvienas robotas turi įtaisytą vaizdo kamerą, kuri padeda jam stebėti aplinką. Jei atsitiktų nenumatytas įvykis, robotas perduotų signalą operatoriui, kuris per nuotolį gali perimti roboto valdymą.  

Roboto dėžė, kurioje pervežamas krovinys, saugoma specialia spyna su kodu.

Anot gamintojų, atlikus eksperimentą mieste, dauguma žmonių nekreipė dėmesio į robotą. Tačiau vis tiek baiminamasi rizikų, susijusių su roboto vagyste ar mechaniniu sugadinimu. Be to, kol kas darbuotojai žmonės „Just Eat“ tarnybai atsieina pigiau ir dirba efektyviau, nei robotai. Nepaisydama to įmonė nori diegti naujoves ir savo šiuolaikiškumu pritraukti klientų.