Japonijos kultūros projektas „WABI–SABI tobulumas netobulume“ žengia į Lietuvos mokyklas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje organizuoja nacionalinį, pusę metų vyksiantį Japonijos menų ir kultūros projektą „WABI–SABI tobulumas netobulume“, skirtą visiems Lietuvos moksleiviams ir jų pedagogams.

„WABI–SABI tobulumas netobulume“ – tai projektas, apimantis žinias ir kūrybą – skatinantis iš arčiau susipažinti su subtilia Japonijos kultūra ir kartu suteikiantis saviraiškos galimybę. Viso projekto metu moksleiviai galės kurti ir atskleisti tobulumą netobuluose dalykuose, pasitelkiant Japonijos meno raiškos formas (japonų animaciją, komiksus manga, prozinę poeziją haiku, kaligrafiją ir kitas). Pedagogams kartą į mėnesį vyks praktinis mokymų ciklas, kuriame įgytomis žiniomis bus skatinami pasidalinti su savo ugdytiniais.

Oficialiai projektas prasidės 2016 m. lapkričio 11 d., Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyksiančiame atidarymo renginyje. Renginyje bus išsamiau pristatomas projektas, supažindinama su Japonijos kultūra bei siekiama origami lankstymo rekordo Lietuvoje! Projekto finaliniame etape – kovo mėnesį vyks atsiųstų darbų vertinimas, dalyvių ir laureatų apdovanojimai bei atidaryta visų projekto dalyvių kūrybinių darbų paroda.

Projekto organizatoriai primena, kad registracija į „WABI–SABI tobulumas netobulume“ vyksta iki 2016 m. lapkričio 4 dienos. Visi norintys dalyvauti moksleiviai ar jų pedagogai turi užpildyti registracijos anketą, kurią gali rasti projekto nuostatuose, ir siųsti el. paštu wabi-sabi@lvjc.lt.