Ar interneto piratai yra baudžiami Lietuvoje?

Internetinis piratavimas yra pripažįstamas nusikaltimu Lietuvoje, už jį numatyta ne tik civilinė, administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė, už kurią gali būti paskirta net iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. skaityti »

Už piratavimą japonai bus baudžiami kalėjimu

Japonijos parlamentas patvirtino Intelektinės nuosavybės įstatymo pataisas. Jose numatytos bausmės ir už tokius nusikaltimus, kaip piratinės medžiagos atsisiuntimas bei turinio kopijavimas iš licencinių DVD diskų. skaityti »

E. Masiulis: Lietuva greičiausiai paskubėjo pasirašyti ACTA susitarimą

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis šiandien Vyriausybės pasitarime inicijuos diskusiją dėl sausio gale Lietuvos atstovų pasirašyto tarptautinio kovos su piratavimu internete susitarimo (ACTA). skaityti »

R. Merdoko kaltinimus „Google“ vadina nesąmonėmis

Žiniasklaidos magnato Ruperto Merdoko (Rupert Murdoch) kaltinimus piratavimu korporacija „Google“ vadina „nesąmonėmis“. skaityti »

Piratavimas internete – bausti ar pasigailėti?

Autorių teises ginančios organizacijos jau kelerius metus tęsia kovą su nelegaliai muziką, filmus, programinę įrangą platinančiomis interneto svetainėmis bei jų paslaugomis besinaudojančiais interneto vartotojais, kurie vadinami XXI a. piratais. skaityti »