Moterys labiau nerimauja dėl savo privatumo internete nei vyrai

Socialinių tinklų naudotojai pagaliau pradėjo vertinti savo apsaugos internete svarbą. Saugumo sprendimų kūrėjos ESET surengtas tyrimas atskleidė, kad du trečdaliai britų jau ėmėsi priemonių, kad apsaugotų savo privatumą internete. skaityti »

Kaip apsaugoti nuo kenkimo programų mobiliuosius įrenginius?

Europos policijos biure veikiantis Europos kibernetinių nusikaltimų centras kartu su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis bei ES agentūromis ENISA ir eu-LISA spalio mėnesį pradėjo vieną iš Europos kibernetinio saugumo mėnesiui skirtų veiklų – informacinę kampaniją dėl kenkimo programų mobiliuosiuose įrenginiuose. skaityti »

„Kaspersky Lab“ nustatė pagrindines Europos grėsmes

Pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky Lab“ spalio 20–23 d. Maltoje surengė kasmetį Europos kibernetinio saugumo savaitgalį. Į renginį susirinko bendrovės ekspertai, Nyderlandų nacionalinės policijos atstovai, žurnalistai ir verslo svečiai iš viso regiono. skaityti »

2016 m. III ketvirtį RRT gavo 210 pranešimų apie neteisėtą ar žalingą turinį internete

2016 m. III ketvirtį Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) interneto karštąja linija gavo 210 pranešimų apie neteisėtą ar žalingą turinį internete. skaityti »

Tyrimas: 43 proc. vartotojų naudoja vieną slaptažodį skirtingiems prisijungimams

„Get Safe Online“ atlikto tyrimo duomenimis, net 43 proc. Jungtinės Karalystės vartotojų naudoja vieną slaptažodį, kad prisijungtų prie skirtingų internetinių paskyrų ar svetainių. skaityti »

Įspėja dėl plintančių sukčiavimo atakų

Saugumo sprendimų kūrėja ESET nustatė naują globalią sukčių kampaniją, naudojančią kenksmingą programą „HTML/FakerAlert“. skaityti »

Kaip nepradanginti svarbių duomenų iš kompiuterio

Jei staiga kompiuteris sugenda arba yra pavagiamas, visi jame esantys duomenys dingsta. Ką daryti, kad tokios situacijos nesukeltų tiek daug streso? skaityti »

Automobilis be elektroninių pagalbininkų šiandien neįsivaizduojamas

Elektroninės saugumo sistemos automobiliuose atsirado palyginti neseniai. Kas yra tie nematomi pagalbininkai ir kokią naudą jie duoda? skaityti »

Per 10 metų CERT-LT tirtų kibernetinių incidentų skaičius išaugo 447 kartus

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys (CERT-LT) mini 10-ąsias savo veiklos metines. skaityti »

Telefoninių pokalbių klausymasis – teisės į privatumą pažeidimas?

Ar Lietuvoje masiškai išduodant leidimus klausytis telefoninių pokalbių nėra sistemingai pažeidinėjama asmenų teisė į privatumą? skaityti »