Vis daugiau abiturientų nori laikyti informacinių technologijų, gamtos mokslų egzaminus

Nacionalinis egzaminų centras apibendrino kandidatų, ketinančių laikyti brandos egzaminus, pasirinkimus. Prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 39 980 kandidatų (2012 metais – 44 852 kandidatai). skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras Briuselyje aptarė informacinių technologijų pokyčius švietimui

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Briuselyje diskutavo apie tai, kad informacinių technologijų skverbtis daro reikšmingą įtaką švietimo sistemai, sukelia jos pokyčius, leidžia siūlyti nuotolinio mokymo ir mokymosi metodus. skaityti »

„Microsoft“ investuoja į jaunimo pasirengimą ateities darbui

„Microsoft“ pasirašė memorandumą su trimis Europos jaunimo organizacijomis, suteikė finansavimą jų vykdomoms iniciatyvoms ir padovanojo programinės įrangos. Šiuo žingsniu bendrovė padės trims Europos organizacijoms – „Europos jaunimo forumui”, „Telecentre Europe“ ir „Junior Achievent – Youth Enterprises“ – mokyti jaunimą naujų technologijų įgūdžių, verslumo ir rengti stažuotes, kurios padeda jauniems specialistams rasti darbą. skaityti »

Langas į pasaulį atsiveria internete

Daugeliui žmonių kompiuteris su internetu seniai tapo ne vien reikiamos informacijos rinkimo ar pramogų vieta. Čia galima sutvarkyti daugybę kasdienių rūpesčių, dėl kurių anksčiau tekdavo gaišti eilėse įvairiose įstaigose. Įvairių valstybės institucijų bendrų pastangų dėka, Naujuosius pasitinkame su dar daugiau e. paslaugų, kurių pagalba reikalus galime tvarkyti neišėję iš namų. skaityti »

Informacinių technologijų statistiniai duomenys kaupiami vienoje sistemoje

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) įgyvendino projektą, skirtą Informacinės visuomenės plėtros stebėsenos informacinei sistemai (IVPSIS) sukurti. skaityti »

Statistikos departamentas – apie informacines technologijas Lietuvoje

Lietuvos statistikos departamentas parengė ir išleido elektroninį leidinį „Informacinės technologijos Lietuvoje 2012“ (lietuvių ir anglų kalbomis). skaityti »

IT paslaugų eksportas per pastaruosius metus augo dvigubai

Lietuvoje 2012 m. antrojo ketvirčio paslaugų eksporto augimo tempas buvo didžiausias tarp trijų Baltijos šalių. Stipriai prie to prisidėjo šalies IT paslaugų eksportas, kuris, palyginti su 2011 m. antruoju ketvirčiu, išaugo dvigubai – nuo 33,5 mln. litų iki 62,9 mln. litų. skaityti »

VU TVM teiks rekomendacijas Lietuvos kapitalo rinkos konkurencingumui didinti

Vilniaus Universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) dėstytojai ir mokslininkai pradėjo šalies kapitalo rinkai ir visai visuomenei svarbų projektą – „Investicijų pritraukimo į Lietuvos kapitalo rinką“ mokslinį tyrimą. skaityti »

Tarptautinė konferencija sukvies užsienio ir Lietuvos IT specialistus

Rugsėjo 13–14 d. Kauno technologijos universitetas organizuoja tarptautinę konferenciją „Informacinės ir programinės įrangos technologijos“, kuri vyks viešbutyje „BEST WESTERN Santaka“. Renginyje kviečiami dalyvauti mokslininkai ir IT specialistai iš Lietuvos bei užsienio šalių. skaityti »

Seminaras ,,Informacinės erdvės analizė: grėsmės ir iššūkiai“ istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojams

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija ir Ugdymo plėtotės centras kartu su Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos departamentu 2012 m. rugpjūčio 28 d. organizuoja seminarą „Informacinės erdvės analizė: grėsmės ir iššūkiai“ istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojams. skaityti »