Prasidės didžiausia švietimo paroda „Mokykla“

Lapkričio 21–23 d. Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, vyks švietimo paroda „Mokykla 2014“. skaityti »

Tarptautinės studentų dienos metu studentai dirbo kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovais

Tarptautinę studentų dieną, lapkričio 17 d., studentai, besidomintys aukštojo mokslo politikos formavimu, praleido Švietimo ir mokslo ministerijoje, susipažino su jos veikla ir vadovų darbu, kartu su ministerijos vadovais dalyvavo posėdžiuose, išsakė savo nuomonę studijų politikos klausimais. skaityti »

Nacionalinį euro testą sprendė 23 tūkst. šalies moksleivių

Spalio pabaigoje Lietuvos mokyklose baigėsi penkias dienas trukęs pirmasis moksleiviams skirtos programos „Euro lyga“ etapas. Jo metu Lietuvos mokiniai sprendė nacionalinį euro testą. skaityti »

„Euro lygoje“ rungiasi tūkstančiai Lietuvos mokinių

Spalio 20 d., sėkmingai prasidėjo pirmasis nacionalinio projekto „Euro lyga“ etapas, kurio metu sprendžiamas elektroninis „Euro testas“. skaityti »

Paskirtos 2014 m. mokslo premijos užsienio lietuviams

Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva Švietimo ir mokslo ministerija šiemet apdovanos keturis užsienio lietuvius. skaityti »

Vilniuje vyks simpoziumas „Pozityvioji socializacija, verslumas ir socialinė atsakomybė“

2014 m. spalio 27–28 d. vyks LEU Socialinės edukacijos fakulteto Socialinio ugdymo katedros, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos organizuojamas tarptautinis simpoziumas. skaityti »

Konferencijoje aptariami ugdymo kokybės klausimai

Švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė pasveikino konferencijos „Kaip užtikrinsime kokybę? Ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo permąstymas“ dalyvius. skaityti »

Artėja Europos kalbų diena

Šiemet Lietuvoje Europos kalbų diena bus įprasminta gražia švente Vilniaus mokytojų namuose, rugsėjo 26 d. nuo 12.00 val iki 17.00 val. skaityti »

Darbą tęsia tarpinstitucinė ministerijų ir pedagogų profesinių sąjungų darbo grupė

Rugsėjo 17 d. į antrąjį posėdį Švietimo ir mokslo ministerijoje susirinko Premjero potvarkiu sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė, rengianti siūlymus dėl ugdymo kokybės ir pedagogų darbo sąlygų gerinimo. skaityti »

Prezidentė su universitetų rektoriais aptars mokslo ir studijų kokybę

Rugsėjo 16 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiks su šalies universitetų rektoriais ir aptars rengiamas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas, taip pat priemones, kurios yra būtinos studijų kokybei ir aukštųjų mokyklų veiklos efektyvumui gerinti. skaityti »