Į Baltiją bus nuleistas modernus mokslinių tyrimų laivas

Rugsėjo 15 d. 12.30 val. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvaus Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivo nuleidimo ceremonijoje, vyksiančioje Vakarų Baltijos laivų statykloje (Pilies g. 8, Klaipėda). skaityti »

Ministerijos vadovai susitiko su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvėmis

Mokinės, susitikusios su ministru ir viceministrais, jau aptarė bendrojo ugdymo, tarptautinių mokinių tyrimų temas, diskutavo ir, kaip prisipažino pačios merginos, buvo įtikintos matematikos egzamino reikalingumu. skaityti »

Atnaujinamos 126 švietimo įstaigos

Įgyvendinant Valstybės investicijų 2014–2016 m. programą 2014 metais atnaujinamos 126 švietimo įstaigos. skaityti »

D. Pavalkis: valstybės paslapties statusas saugo egzaminų skaidrumą, bet prevenciją stiprinti reikia

Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis įpareigojo Nacionalinį egzaminų centrą peržiūrėti su egzaminų užduočių rengėjais, recenzentais, vertintojais pasirašomas sutartis bei darbo tvarkas ir griežtinti atranką. skaityti »

Kviečiama teikti siūlymus Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašui

Iki rugsėjo 15 dienos mokytojai, mokinių organizacijos, tėvai gali teikti siūlymus Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašo projektui, kurį parengė Švietimo ir mokslo ministerijos suburta ekspertų darbo grupė. skaityti »

LEU pritaria ŠMM ketinimui atkurti Pedagogikos institutą

Siekiant suderinti bendrojo lavinimo programas ir teisingai paskirstyti krūvį moksleiviams planuojama atkurti Pedagogikos institutą – apie tai paskelbė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. skaityti »

Patvirtinti 2016 m. priėmimo į valstybės finansuojamas vietas minimalūs reikalavimai

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis patvirtino Mokymosi rezultatų minimalius rodiklius stojantiems nuo 2016 metų į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija skyrė finansavimą užsienio lietuvių švietimo projektams

Švietimo ir mokslo ministerija paskyrė finansavimą – per 175 tūkst. Lt – užsienio lietuvių neformaliojo lituanistinio švietimo įstaigoms ir organizacijoms. skaityti »

Kviečiame dalyvauti startuolių konkurso renginyje

Rugpjūčio 1 d. 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje bus paskelbti MTEP rezultatų komercinimo konkurso nugalėtojai. skaityti »

Vaikų vasaros stovykloms – darbo įkarštis

Skaičiuojama, kad Švietimo ir mokslo ministerijos remiamose vaikų vasaros stovyklose dalyvaus daugiau kaip 5,5 tūkst. vaikų. Socialiai remtiniems poilsis kompensuojamas. skaityti »