Europos Komisijai bus siūloma finansuoti dviejų aukšto lygio mokslo centrų kūrimą Lietuvoje

Lietuvos mokslo tarybos sudarytai ekspertų grupei įvertinus, Švietimo ir mokslo ministerija atrinko Lietuvos mokslo ir studijų institucijas, galėsiančias dalyvauti Europos Komisijos finansavimo konkurse. skaityti »

Pristatytas „U-Multirank“ reitingavimo projektas

Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pristatytas „U-Multirank“ aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemos projektas. skaityti »

VGTU studentai – tarp pažangiausių Lietuvos jaunuolių

Pasibaigus mokslo metams, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) bei verslo įmonės apdovanojo pažangiausius bei įdomiausius darbus rašiusius Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentus ar absolventus. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija rūpinasi lietuvybės užsienyje išlaikymu

Klaipėdoje vykusiame Pasaulio lietuvių bendruomenės kraštų valdybų pirmininkų suvažiavime pristatyta Švietimo ir mokslo ministerijos kuruojama lituanistinio švietimo veikla. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija finansuos inovatyvias mokyklų idėjas

Siekdama skatinti mokyklų iniciatyvas didesnį dėmesį skirti ugdymo kokybei, Švietimo ir mokslo ministerija skelbia pažangos projektų konkursą ir kviečia mokyklas teikti inovatyvias idėjas ir gauti finansavimą joms įgyvendinti. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerijos dovana – Airijoje ir Anglijoje besimokantiems lietuviams

Švietimo ir mokslo ministerija į Monaghano šv. Louis vidurinę mokyklą (Airija) išsiuntė vertingų lietuviškų knygų komplektą, kurį sudaro lietuvių literatūros, visuotinės literatūros klasikos kūriniai, knygos apie Lietuvos istoriją. skaityti »

Kviečiame siūlyti kandidatūras užsienio lietuvių mokslo premijoms

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia užsienio šalių lietuvių bendruomenes bei Lietuvos mokslo ir studijų institucijas iki gegužės 31 d. siūlyti kandidatus mokslo premijoms užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams. skaityti »

Sumani specializacija – įrankis efektyviai investuoti į mokslinius tyrimus ir inovacijas

Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatomi Lietuvos sumanios specializacijos prioritetų įgyvendinimo kelrodžiai. skaityti »

Pasirašytas pirmas Lietuvoje nacionalinis švietimo šakos kolektyvinis susitarimas

Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pasirašyta istorinė socialinių partnerių sutartis švietimo srityje tarp Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) ir Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) bei Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos (LŠĮPS). skaityti »

Sausio 13-ąją mokyklos vėl kviečiamos įsitraukti į pilietinę akciją „Atmintis gyva, nes liudija“

Švietimo ir mokslo ministerija, atsiliepdama į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciatyvą, dalyvaus akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“. skaityti »