Nauja išmaniųjų telefonų programėlė teikia informaciją apie ES kelių eismo taisykles

Kaip ribojamas greitis Ispanijos keliuose? Ar Švedijoje dviratininkas privalo dėvėti šalmą? Nuo šiol tokią informaciją atostogautojai ras greitai. Ją paruoštą naudoti jie gaus išmaniajame telefone įsidiegę Europos Komisijos programėlę Going Abroad. skaityti »

2014 m. ES skaitmeninės darbotvarkės rezultatų suvestinė

Europos Komisija skelbia, kad iš 2010 metais Europos mastu suplanuoto 101 „skaitmeninio veiksmo“, 87 jau pasiekti – o iki 2015-ųjų bus įgyvendinti 95 suplanuoti veiksmai. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis: ES moksliniai tyrimai turi būti nukreipti visuomenės gerovei kurti

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Atėnuose vykstančiame Europos Sąjungos mokslo ministrų susitikime akcentavo ES šalių mokslininkų bendradarbiavimo svarbą, kad moksliniai tyrimai padėtų kurti aukštą pridėtinę vertę ir ES piliečių gerovę, atsakytų į aktualiausius visuomenės klausimus ir iššūkius. skaityti »

Europos Sąjungą lietuviai vertina palankiau nei kiti europiečiai

Lietuviai yra geresnės nuomonės apie Europos Sąjungą (ES) ir jos ekonomiką nei daugelio kitų Senojo žemyno valstybių gyventojai, rodo antradienį paskelbti viešosios nuomonės tyrimo rezultatai. skaityti »

Bibliotekos – Europos Sąjungos darbotvarkėje

Šiemet paaiškėjo Europos Parlamento narių pozicija dėl pirmą kartą bibliotekų istorijoje ES Komisijai pateikto Rašytinio pareiškimo dėl bibliotekų įtakos Europos Sąjungos gyventojams. skaityti »

Internetu kasdien naudojasi 62 proc. ES gyventojų

Remiantis naujausiais Eurostato duomenimis, 2013 m. 62 proc. europiečių internetu naudojasi kasdien ar beveik kasdien, 72 proc. – bent kartą per savaitę. skaityti »

Minima Europos diena

1950 m. gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Reoberas Šumanas iškėlė Europos integracijos idėją. Tad šią dieną švenčiamas Europos Sąjungos gimtadienis. skaityti »

Minima Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena

2004 m. gegužės 1 d. Lietuva įstojo į Europos Sąjungą. skaityti »

Lietuva pagal aukštąjį išsilavinimą turinčių trisdešimtmečių skaičių – ketvirta ES

Lietuva pagal aukštąjį išsilavinimą turinčių 30–34 metų gyventojų skaičių Europos Sąjungoje (ES) užima ketvirtą vietą. skaityti »

Lietuvos pažanga inovacijų srityje – viena didžiausių ES

Lietuva, taip pat Estija ir Latvija pernai padarė didžiausią pažangą inovacijų diegimo srityje. Lietuva pirmą kartą pateko į nuosaikių novatorių grupę, iki šiol ji būdavo priskiriama prie menkų novatorių. skaityti »