Lietuva įsitraukė į tarptautinių mokslinių tyrimų programą „M–era.Net“

Lietuvos mokslo taryba pradėjo įgyvendinti 7–osios bendrosios programos projektą „M–era.Net“. skaityti »

„National Geographic“ Pasaulinis tyrinėjimų fondas remia lietuvės tyrinėjimus giliausiame pasaulio urve

Mikrobiologė Ieva Kieraitė tapo pirmąja Lietuvos mokslininke, kurios tyrimus parėmė Nacionalinės geografijos draugijos Pasaulinis tyrinėjimų fondas Šiaurės Europos šalims. Fondas remia lietuvių tyrinėtojų ekspediciją į Kaukazo kalnuose esantį giliausią žinomą pasaulio urvą Kruberio Voronja (Gruzija). skaityti »

Naujasis metodas leidžia nagrinėti nekristalines medžiagas

Tarpdisciplininė mokslininkų grupė iš Masačiusetso technologijų instituto bei Ispanijos pasiūlė naują matematinį metodą, skirtą elektronų elgsenai modeliuoti nekristalinėse medžiagose. skaityti »

Medžiaga su nuostabiomis savybėmis

Paprastai medžiaga yra magnetiškai arba elektriškai poliarizuota, kartu šie efektai nestebimi. Mokslininkų grupė iš Nilso Boro instituto, priklausančio Kopenhagos universitetui, tyrė medžiagą, kuri gali būti vienu metu magnetiškai ir elektriškai poliarizuota. skaityti »

Apibrėžta mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros samprata: nuo žinių subrandintos idėjos – iki produkto sukūrimo

Birželio 6 dieną Vyriausybė patvirtino „Rekomenduojamą mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros etapų klasifikacijos aprašą“. skaityti »

Baltijos-Šiaurės šalių ekspertai diskutuos inovacijų klausimais

Gegužės 24-25 d. Trakuose ir Vilniuje vyks Baltijos-Šiaurės šalių forumas, kuriame renkasi tarptautinės programos EUREKA ekspertai diskutuoti mokslinių tyrimų ir inovacijų klausimais. skaityti »

Lietuvos–Šveicarijos mokslinių tyrimų projektų finansavimo konkurse – 4 paraiškos į vieną vietą

Baigėsi paraiškų teikimas pirmajam konkursui pagal Lietuvos–Šveicarijos bendradarbiavimo programą „Moksliniai tyrimai ir plėtra“. Bendriems moksliniams tyrimams ir institucijų partnerystės projektams vykdyti dviejų šalių tyrėjų konsorciumai pateikė 42 paraiškas. skaityti »

HP vadovė žada padidinti investicijas į mokslinius tyrimus ir plėtrą

Generalinė direktorė ir kompanijos „Hewlett-Packard“ prezidentė Meg Whitman pranešė apie ketinimus šiais metais gerokai padidinti investicijas į mokslinius tyrimus ir plėtrą. skaityti »

Išmanieji telefonai padės atlikti psichologinius tyrimus

Ko gero sunku įsivaizduoti gyvenimą be mobiliojo telefono, o juolab be išmaniojo. Taigi visai nenuostabu, jog rinkos ekspertai prognozuoja, kad išmaniųjų telefonų vartotojų skaičius visame pasaulyje iki 2013 m. turėtų viršyti vieną milijardą. Tačiau šis patogus prietaisas gali ne tik atlikti mums įprastas funkcijas, bet ir padėti mokslininkams. skaityti »

Pietų Korėjoje – pirmasis pasaulyje visiškai aplinkai nekenksmingas biuras

Netoli Seulo atidarytas visiškai nekenksmingas aplinkai verslo centras, suprojektuotas kaip būdas pademonstruoti Pietų Korėjos norą sumažinti išmetamo anglies dvideginio į aplinką kiekį. skaityti »