„Google“ leis pasižvalgyti po Kenedžio kosminių skrydžių centrą

„Google“ plečia savo paslaugų tinklą ir šį kartą ketina leisti visiems „Street View“ gerbėjams pasižvalgyti po Džono F. Kenedžio kosminės erdvės skrydžių valdymo centrą JAV, Floridoje, Kanaveralo kyšulyje. skaityti »

Šumano rezonansas gali padėti tirti kitų planetų atmosferą

Kiekvieną sekundę Žemėje susiformuoja maždaug 50 įvairaus stiprumo žaibų. Jie sukuria elektromagnetines bangas, kurios ima sklisti atmosferoje, atsimušdamos į Žemės paviršių bei jonosferą, esančią apie 100 kilometrų aukštyje. skaityti »

Siunčiamas marsaeigis ieškoti gyvybės egzistavimo įrodymų

Lapkričio 26 d. į Marsą Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) siunčia mobilią laboratoriją „Curiosity“, kuri ieškos gyvybės egzistavimo įrodymų. skaityti »

Pulsaras, pasidabinęs paslaptinga uodega

Besisukanti neutroninė žvaigždė yra susisaisčiusi su paslaptinga uodega – arba bent jau taip atrodo. skaityti »

Nauja NASA raketa

NASA paskelbė kursianti naują labai galingą raketą, skirtą kelionėms į Marsą bei asteroidus. Tikimasi, kad tai bus pati galingiausia kada nors sukurta raketa. skaityti »

NASA degalinės kosmose

Jei žmonija kada nors ryšis ilgai trunkantiems moksliniams tyrimams ir tolimoms pilotuojamoms misijoms kosmose, jai būtinai prireiks ten jau įrengtų degalinių. skaityti »

NASA Marse aptiko skysto vandens pėdsakų

Jau daugiau kaip prieš dešimtmetį NASA pranešė, apie Marse egsiztavo vanduo, ten rasta ledo, o dabar aptikti skysto vandens pėdsakai. Tai sustiprina viltį, kad šioje planetoje gali egzistuoti primityvios gyvybės formos. skaityti »

„Samsung Nexus S“ bus naudojamas NASA vykdomuose kosmoso tyrimuose

„Samsung“ ir „Goggle™“ sukurtas telefonas „Nexus S“ bus naudojamas paskutiniame NASA daugkartinio naudojimo kosminio laivo „Atlantis“ skrydyje. skaityti »

NASA teisme bando atgauti Mėnulyje naudotą kamerą

JAV vyriausybė padavė į teismą buvusį NASA astronautą, mėginusį aukcione parduoti kamerą, 1971 metų „Apollo 14“ misijoje naudotą Mėnuliui tirti. skaityti »

Iš naujos perspektyvos nufotografuotas erdvėlaivis „Endeavour“

NASA pirmą kartą išplatino nuotraukas, kuriose matyti prie TKS prisijungęs daugkartinis erdvėlaivis. skaityti »