Jaunieji KTU mokslininkai pristatys aukšto lygio intelektinius produktus

Gegužės 3 d. KTU Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50) rinksis šauniausi Kauno technologijos universiteto jaunieji mokslininkai, sukūrę inovatyvių darbų žmonių sveikatai gerinti, socialinei gerovei užtikrinti, šiuolaikinėms technologijų galimybėms buityje ir kitur atskleisti, gamtai tausoti ir kt. skaityti »

VDU siūlo naują biotechnologijos bakalauro studijų programą

Šiais metais Vytauto Didžiojo universitetas pirmą kartą kviečia abiturientus rinktis Biotechnologijos bakalauro studijas Kaune. Biotechnologus universitete ruoš aukštos kvalifikacijos dėstytojai, daug dėmesio skirsiantys ne tik teoriniams, bet ir praktiniams studentų įgūdžiams laboratorijose formuoti. skaityti »

MRU prorektorius S. Vaitkevičius: „Tampame e. universitetu“

Mykolo Romerio universitetas (MRU) pirmasis iš Lietuvos aukštųjų mokyklų sukūrė ir pristatė mobiliąją programėlę abiejose populiariausiose platformose – „Android“ ir „iOS“. skaityti »

Studentai kviečiami dalyvauti karjeros valdymo gebėjimų lavinimo seminaruose

VDU Karjeros ir kompetencijų centras kviečia studentus registruotis ir dalyvauti balandžio mėnesio seminaruose, kurie skirti lavinti studentų karjeros valdymo gebėjimus. skaityti »

Visuomenei – seminarai apie mokslo įdomybes

Balandžio mėnesį projekto „Idėja mano ateities miestui“ iniciatoriai organizuoja visuomenei mokslo populiarinimo seminarus, kuriuos ves Kauno technologijos universiteto lektoriai. skaityti »

Sukurta nauja svetainė apie Azijos studijas Lietuvoje

Balandžio pradžioje pradėjo veikti nauja svetainė apie Azijos studijas Lietuvoje. skaityti »

VDU tapo Lietuvos kosmoso asociacijos nariu

Vytauto Didžiojo universitetas kovo mėnesį buvo priimtas į Lietuvos kosmoso asociaciją, kurios nariai aktyviai dalyvauja bendrose slėnių programose, nacionalinėse kompleksinėse programose, jungtinių tyrimų programose ir Europos „7BP“ programoje. skaityti »

KTU demonstruojamas išmanusis ABWR reaktoriaus modelis

Branduolio fizika, branduolių dalijimasis, branduoliniai reaktoriai yra svarbi fizikos studijų universitete dalis. Todėl KTU Fundamentaliųjų mokslų fakultetas ir ypač Fizikos katedra glaudžiai bendradarbiauja su Ignalinos ir Visagino atominėmis elektrinėmis. skaityti »

Jaunimo idėjos taps verslu: KTU skatina studentus ryžtingiems žingsniams

Jau kovo 2 d. 16 val. Kauno technologijos universitete (Studentų g. 67) duris atvers vienas KTU Inovacijų ir verslo centro padalinių Jaunojo verslo vystymo skyrius „StartupSpace“, kuris, tikimasi, taps studentų ir jaunimo verslo idėjų, grįstų naujomis technologijomis ir inovacijomis, brandinimo ir įgyvendinimo terpe. skaityti »

Kauno universitetų vadovai į aukštojo mokslo reformą žiūri atsargiai

Minint Lietuvos universiteto 90–metį, vasario 15 d. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune vyko spaudos konferencija, kurioje VDU, KTU, LSMU, LKKA, ASU universitetų rektoriai ne tik pristatė bendrų Kauno studentų namų projektą, esamas ir būsimas savo veiklos kryptis, bet ir pasisakė prieš aukštojo mokslo reformą – planus mieste palikti tik vieną universitetą. skaityti »