Didinamas dėmesys kibernetiniam saugumui

Ryšių reguliavimo tarnybos padalinys, vykdantis nacionalinio elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo veiklą (CERT-LT), dirbs 24 valandas per parą be poilsio dienų. skaityti »

CERT-LT įspėja apie plintantį kenkėjišką kodą

Lietuvos Respublikos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT įspėja interneto paslaugų naudotojus apie plintantį kenkėjišką programinį kodą (angl. scareware), kuris gali užblokuoti naudotojo prieigą pažeidžiamame naudotojo kompiuteryje dėl neva vykdytos neteisėtos veiklos. skaityti »

IT ekspertai įspėja: artėjant Londono olimpiadai suaktyvėjo sukčiai

Ekspertai atkreipia dėmesį, kad per pastaruosius tris mėnesius net 59 proc. padaugėjo pranešimų apie klastojimo (angl. Phishing) atvejus. skaityti »

„LinkedIn“ vartotojams siūloma pasikeisti slaptažodžius

Programišiai pagrobė per 6,5 mln. socialinio tinklo „LinkedIn“ vartotojų užšifruotų slaptažodžių. skaityti »

CERT-LT apibendrina 2011 metų veiklą

Lietuvos Respublikos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT apibendrina 2011 metų veiklos rezultatus. skaityti »

RRT kviečia interneto naudotojus pasitikrinti dėl kompiuterio saugumo

RRT nacionalinio saugumo incidentų tyrimų padalinio (CERT-LT) tinklalapyje sudarė galimybes kompiuterių naudotojams tiesiogiai pasitikrinti, ar jų kompiuterio interneto protokolo (IP) adresas nėra užfiksuotas CERT-LT duomenų bazėje kaip dalyvaujantis kenkėjiškoje veikloje. skaityti »

Internetu plinta pavojingi pranešimai

Lietuvos Respublikos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT–LT įspėja interneto paslaugų vartotojus, kad šiomis dienomis platinami elektroniniai pranešimai neva iš „Swedbanko“, kuriuose informuojama, kad el. bankininkystės sąskaita laikinai sustabdyta, ir prašoma klientų pateikti savo prisijungimo prie sistemos duomenis. skaityti »