Patvirtintas Lietuvos vaikų Garbingo elgesio internete kodeksas

Minėdami pasaulinę Saugesnio interneto dieną Lietuvos vaikai patvirtino ir paskelbė Garbingo elgesio internete kodeksą. Bendravimas socialiniuose tinkluose, įvaizdis internete, komentavimas, bendravimas elektroniniu paštu – tai kodekso temos, kuriomis vaikai pasirengę vadovautis būdami elektroninėje erdvėje. skaityti »

Prasideda registracija į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“

Nuo sausio 21 d. visos mokyklos, organizacijos, ketinančios tapti iniciatyvos „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ dalyvėmis, kviečiamos registruotis svetainėje www.bepatyciu.lt. skaityti »

„Kaspersky Lab“ žino, kuo vaikai domisi internete

Internetas tampa vis svarbesne vaikų gyvenimo dalimi, o tėvai vis labiau nerimauja dėl lengvai pasiekiamo nepageidaujamo turinio. Prasidėjus naujiems mokslo metams bendrovė „Kaspersky Lab“ išnagrinėjo savo vartotojų sprendimuose diegiamo modulio „Tėvų kontrolė“ statistiką, o ji rodo, kad vaikai dažniausiai bando pažiūrėti tai, kas skirta išskirtinai suaugusiems. skaityti »

Vaikai smėlio pilis iškeitė į interneto technologijas

Pasaulį apraizgęs informacinių technologijų tinklas palietė ir vaikų laisvalaikio pramogas: smėlio dėžę, kamuolį ar žaidimą pagaliukais pakeitė kompiuteris, telefonas ir internetas. skaityti »

Unikali apklausa Europoje: vaikai retai sulaukia pagalbos internete

Esamos skundų pateikimo priemonės neveikia – tik vienas iš dešimties (13 proc.) Europos vaikų, kurie buvo sutrikdyti ar nuliūdinti internete, apie tai pranešė naudodamiesi internete esančiais mechanizmais. Lietuvoje šiuos įrankius naudoja tik 9 proc. vaikų. skaityti »

Žymūs Lietuvos žmonės skatino vaikus per vasaros atostogas nepamiršti knygų

Nuo gegužės iki birželio vidurio didžiųjų šalies miestų knygynuose žinomi Lietuvos žmonės vaikams skaitė ištraukas iš savo mėgstamiausių vaikystės knygų. skaityti »