VGTU prasideda Tarptautinės dienos

Vasario 25-27 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vyksta Tarptautinės dienos, skirtos VGTU darbuotojams ir studentams, norintiems daugiau sužinoti apie savo tarptautines galimybes. skaityti »

Studentai iš popieriaus sukūrė rekordinį Eifelio bokštą

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) iškilo vienas žymiausių Paryžiaus simbolių – Eifelio bokštas. 8,58 m aukščio ir 3,42 m pločio kūrinys iš popieriaus ritinėlių pretenduoja į Lietuvos rekordų knygą kaip aukščiausias popierinis bokšto maketas. skaityti »

Parodoje „Studijos 2015“ – magiška kūryba ir ateities technologijos

Vis daugiau inovatyvaus verslo ekspertų tvirtina: kūrybiškumas ir vaizduotė – tai šių laikų valiuta. Kokius būdus tapti kūrybiškesniu vos peržengus parodos „Studijos 2015“ slenkstį siūlo tie, kam kūrybos ir mokslo sintezė yra jau ne vien smalsumo, bet dažnai ir išlikimo klausimas? Ką parodoje šiemet pristatys aukštosios mokyklos? skaityti »

VGTU absolventė siūlo kalėjimus iškelti į jūrą

Dėl savo specifikos kalėjimas dažniausiai nėra pageidaujama kaimynystės įstaiga. Remdamasi šia nuomone, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) architektūros magistro studijų absolventė sukūrė šiuolaikinio kalėjimo jūroje projektą. skaityti »

VGTU surengti pirmieji energijos vartojimo auditorių kursai

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Mechanikos fakulteto Mechanikos inžinerijos katedra pradėjo rengti energijos vartojimo technologiniuose įrenginiuose ir procesuose auditą atliekančių specialistų mokymo kursus. skaityti »

VGTU studentai vykdė projektą su kolegomis iš Gruzijos

Gruodžio mėnesį Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų atstovybė (VGTU SA) ir Gruzijos organizacija „Young Generation“ vykdė „Lithuanian Youth Camp“ projektą, kurio metu Lietuvoje savaitę viešėjo 10 studentų iš Gruzijos. skaityti »

Studento idėja – ekologiškos pakuotės iš kanapių pluošto

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studento ir mokslininkės tandemas sukūrė inovatyvią medžiagą – celiuliozės nanokristalus, kurie gaunami iš kanapių, auginamų Lietuvoje, pluošto. skaityti »

3D spausdinimo technologijos skatina mokytis

Lietuvos mokyklose ryškėja nauja edukacijos kryptis – susidomėjimas matematikos, gamtos mokslų ir technologijų dalykais (STEM) skatinamas praktiniais užsiėmimais. skaityti »

Europos studentai: sieksime, kad tarptautinės patirties įgytų kas penktas

Vilniuje prasidėjo Europos studentus vienijančios organizacijos „Erasmus studentų tinklas“ (ESN) nacionalinių delegatų susirinkimas. skaityti »

VGTU bendradarbiaus su Šiaulių oro uostu

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Savivaldybės įmone Šiaulių oro uostas. skaityti »