VGTU studentų darbai vėl gaivina Vilniaus parkus ir skverus

Mažiau lankomiems Vilniaus parkams galima įkvėpti gyvybės, kad pėstieji sustotų net ir tose erdvėse, kurias dažnai praeina skubėdami. skaityti »

VGTU mokslininkai: miestų ateitis – energiją pasigaminantys namai

Šiuo metu Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkai kuria ir išbando bendrai pastate veikiančių, energiją naudojančių sistemų efektyvumo vertinimo modelius. skaityti »

VGTU įgijo teisę rengti mokslo daktarus aplinkos inžinerijos mokslo kryptyje

Nuo šių mokslų metų pradžios Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) suteikta teisė organizuoti trečiosios pakopos (doktorantūros) studijas, disertacijų rengimą, gynimą ir teikti mokslo daktaro laipsnius aplinkos inžinerijos mokslo kryptyje. skaityti »

„Statyba valdo“: edukacinės pramogos VGTU Statybos fakultete

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) šėlo Statybos fakulteto studentai – artėjant profesinei statybininkų dienai jie kvietė į jau tradicija tapusį renginį „Statyba valdo“. skaityti »

VGTU AGAI atnaujinimas įamžintas meno kūrinyje

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Antano Gustaičio aviacijos institutas (AGAI) neseniai sulaukė netikėtos dovanos – Vilniaus dailės akademijos studentė Goda Giedraitytė padovanojo savo kūrinį, pavadinimu „Skrydis“. skaityti »

VGTU darbuotojams – galimybė pusmetį stažuotis užsienyje

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) darbuotojų trumpalaikės stažuotės užsienio universitetuose ar kitokiose organizacijoje jau seniai nėra naujovė – vien per 2013–2014 mokslo metus patirties užsienyje sėmėsi 50 VGTU akademinio ir administracinio personalo atstovų. skaityti »

„Gedimino dienos“: linksmybės ir eksperimentai

Ne tik linksmai, bet ir naudingai rugsėjo 17-19 dienas praleido Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai. skaityti »

Profesorius iš Olandijos vedė kūrybines dirbtuves VGTU architektams

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Architektūros fakultete rugsėjo pradžioje lankėsi pasaulinio garso architektas iš Olandijos – lietuvių kilmės profesorius Slavis Poczebutas. skaityti »

Lietuvos kultūrinių ir kūrybinių industrijų studijų plėtra

Vilniaus dailės akademija kartu su partneriais Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Vytauto Didžiojo universitetu nuo 2010 metų įgyvendina projektą „Aukštojo mokslo studijų plėtra Lietuvos kūrybinėms ir kultūrinėms industrijoms“. skaityti »

VGTU mokslininkas kolekcionuoja įdomiausius pasaulio pieštukus

Japoniškas – su deimantu, karališkasis – su tikra karūna, didžiųjų kūrėjų-menininkų vardais papuošti ar išleisti olimpinių žaidynių metu – tai Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kelių katedros doc. dr. Kęstučio Skerio pieštukai, kolekcionuoti apie 50 metų. skaityti »