Japoniški hidroponikos stebuklai: ankštame „Agrokube“ – 10 tūkst. daržovių per metus

Daugiau kaip 10 tūkst. daržovių per metus kelių kvadratinių metrų „belangėje“, kuri vadinama „Agrokubu“ („Agri-cube“). Viduje – eilės lentynų su salotomis ir kitų daržovių ūgliais, daug šviesos, vandens ir trąšų tiekimo, oro kondicionavimo sistemos. skaityti »

Japonija rado retų žemės elementų telkinius

Japonija skelbia Ramiojo vandenyno jūros dugne rado didžiulį retų žemės elementų telkinį, kuris aukštųjų technologijų pramonę ištekliais galėtų aprūpinti daugiau kaip 200 metų. skaityti »

„Daedalus“ padės atremti internetines atakas

Japonijos informacijos ir ryšių technologijos instituto mokslininkai sukūrė perspėjimo sistemą, kuri gali realiu laiku vizualizuoti internetines atakas. skaityti »

Robotai mokys užsienio kalbos

Viena Japonijos kompanija sukūrė robotus, kurie gali bendrauti su žmonėmis anglų kalba. Jų paskirtis – mokyti studentus anglų kalbos. skaityti »

Milžiniškas interaktyvus gaublys imituoja cunamio bangą

Tokijo Nacionaliniame mokslo ir inovacijų muziejuje (Japonijoje) eksponuojamas didžiulis organinių šviesos diodų gaublys, transliuojantis itin didelės raiškos mūsų planetos vaizdą ir galintis imituoti tokias gamtos stichijas, kaip cunamis. skaityti »

Pasaulio moterų futbolo čempionato metu pasiektas „Twitter“ rekordas

Birželio 26–liepos 17 dieną Vokietijoje vykęs šeštasis istorijoje FIFA pasaulio moterų futbolo čempionatas pasižymėjo ne tik gera organizacija, dideliu žiūrovu skaičiumi ir įspūdinga intriga, bet ir populiarumu internetinėje erdvėje. skaityti »

Skraidanti sfera pateks ten, kur negali žmogus

Japonijos gynybos ministerijos tyrėjai pristatė ateities skraidantį objektą, sukurtą patekti būtent ten, kur negali žmogus. skaityti »

„Nokia“ visame pasaulyje uždaro savo parduotuves

Bendrovė „Nokia“ desperatiškai bando sumažinti veiklos sąnaudas ir atsisakyti nereikalingų verslo sričių. skaityti »

Iš laužo įsikraunantis katiliukas

Dabar iškylaujant vienu metu galima ne tik gaminti maistą, bet įkrauti mobiliojo telefono elementus. skaityti »

Japonija sukūrė galingiausią kompiuterį ir vėl aplenkė Kiniją

Japonija sukūrė naują superkompiuterį, kuris veikia daugiau nei 8 petaflopų greičiu, ir išstūmė Kiniją iš greičiausių pasaulio superkompiuterių sąrašo viršūnės. skaityti »