Bostono įvykiai pablogino ir taip prastas rinkų naujienas

Gerokai prastesni rodikliai rinkoms buvo netikėti ir sukėlė susirūpinimo bangą, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas 2013 m. gali imti lėtėti. skaityti »

Lietuvos infliacija mažesnė, nei prognozuota

Kovą metinė Lietuvos infliacija krito iki 1,5 proc. ir buvo mažesnė, nei prognozavo „Danske Bank“ (1,7 proc.). Tai lėmė nepakankamai įvertintas šilumos energijos kainų sumažėjimo poveikis vartotojų kainų indeksui. Kaip ir buvo manyta, pagrindinį poveikį kovo mėnesį infliacijai darė didėjusios drabužių ir avalynės kainos bei brangę maisto produktai. skaityti »

Kipras: didžiausi nuostoliai laukia Rusijos?

Pagalbos Kiprui teikimas naujomis sąlygomis, apsaugant mažesnius nei 100 tūkst. eurų, tačiau apkarpant šią sumą viršijančius indėlius, ir sprendimas sustiprinti kapitalo kontrolę, Rusijos bendrovėms lems didesnius nuostolius, nei tikėtasi. skaityti »

Kaip kaups pensiją, apsisprendė 9 proc. antros pakopos dalyvių

Pensijų kaupimo sistemos dalyviai nuo balandžio 1 d. įsigaliojančias permainas pasitinka neapsisprendę. Tik 9 proc. antros pakopos dalyvių žino, kaip toliau kaups savo pensiją. Tokias tendencijas rodo „Danske Bank“ užsakymu atlikta antros pensijų pakopos dalyvių apklausa. skaityti »

Nemalonūs euro zonos siurprizai: kaip plačiai sklis Kipro užkratas

Euro zonos finansų ministrų praėjusį savaitgalį pasiūlytas bankų mokestis Kiprui neturi precedento ir rinkose sukėlė lengvą šoką. Rinkų dalyviams kyla klausimas – kokių nemalonių siurprizų dar tikėtis iš finansinių problemų niekaip neišsivaduojančios euro zonos? skaityti »

Estijos augimą skatina valstybės investicijos

Estija praėjusiais metais buvo viena iš nedaugelio euro zonos šalių, išlaikiusių augančią ekonomiką – 2012 m. Estijos BVP augo 3,2 proc. Pagrindinė augimo priežastis – stipri vidaus paklausa, palaikyta augančių investicijų. skaityti »

Latvijos ekonomikos stebuklas

Praėjusiais metais Latvijos ekonomika augo sparčiausiai iš visų Europos šalių – „Danske Bank“ analitikų duomenimis, Latvijos BVP išaugo 5,5 proc., kai 2011 m. prieaugis siekė 5,4 proc. skaityti »

Ūkio banko istorijos poveikis ekonomikai bus minimalus

Šiuo metu intensyviai ruošiamasi Ūkio banko perėmimui. Ūkio banką padalijus į dvi dalis geroji bus perduota Šiaulių bankui, kuris per kelias dienas pažadėjo atnaujinti indėlininkų teises disponuoti savo pinigais. skaityti »

Lietuvos laukia dar vieneri stabilaus augimo metai

2012 m. Lietuvos BVP augimas buvo vienas iš didžiausių visoje ES – prieaugis siekė 3,6 proc. Panašios tendencijos turėtų išlikti ir 2013 m., Lietuvos BVP turėtų didėti 3,5 proc. Vis dėlto būtų per drąsu teigti, kad dabartinė padėtis užtikrina tvarų šalies augimą ir ateityje. skaityti »

„Danske Bank“ uždirbo 119 mln. litų prieš pelno mokestį

Praėjusiais metais „Danske Bank“ Lietuvoje bankinės veiklos, apimančios ir banko dukterinės bendrovės UAB „Danske lizingas“ teikiamas lizingo paslaugas, pelnas prieš pelno mokestį buvo 119 mln. litų. 2011 m. bankinės veiklos pelnas prieš pelno mokestį buvo 72 mln. litų. skaityti »