Studentams jau paskirtos paskolos

Jau nuo 2013 m. balandžio 19 d. studentai galės pasirašyti valstybės ir valstybės remiamų paskolų sutartis. Apie skirtą paskolą studentai, kurie per nustatytą laikotarpį pateikė prašymus joms gauti, gali sužinoti prisijungę prie savo anketos Valstybinio studijų fondo (VSF) interneto tinklalapyje vsf.lt. skaityti »

„Sharp“ studentams už idėjas siūlo stažuotę Oksforde

„Sharp Europe“ skelbia konkursą, kuriame Europos studentai gali laimėti apmokamą vasaros stažuotę „Sharp“ tyrimų ir plėtros centre „Sharp Laboratories of Europe“ Oksforde, Jungtinėje Karalystėje. Vienam laimingajam ši stažuotė suteiks unikalią galimybę dirbti prie naujo projekto, kuris galbūt taps neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. skaityti »

Esamiems ir būsimiems studentams – elektros įtampos kupini renginiai

Balandžio 15–20 d. Kaune (KTU Statybos rūmai, Studentų g. 48, Kaunas) ir balandžio 19–20 d. Vilniuje (Lietuvos energetikos ir technikos muziejus, Rinktinės g. 2, Vilnius) vyks Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentų atstovybės ENDI renginiai „Elektros dienos 2013“. skaityti »

Tarptautinė apklausa tiria studentų gyvenimo sąlygas

Balandį Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga, vykdo tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Tarptautinė studentų apklausa atskleis Lietuvos ir užsienio studentų gyvenimo sąlygų skirtumus

Švietimo ir mokslo ministerijos pavedimu, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga vykdys tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Valstybei būtiniems specialistams rengti – tikslinis studijų finansavimas

Vykdant valstybės užsakymą dalis studentų bus priimami į tikslines studijų vietas. Į tikslinę vietą priimtas studentas turės trejus metus atidirbti pagal įgytą specialybę, o darbdavys – prisidėti finansuojant būsimo darbuotojo studijas. skaityti »

Studentams – galimybė laimėti kelionę į Azerbaidžaną

Azerbaidžano jaunimo organizacija Lietuvoje (AYOL) skelbia esė konkursą studentams. Iki balandžio 25 d. studentai kviečiami rašyti esė anglų k. tema „Ką aš žinau apie Azerbaidžaną?“. Geriausių esė autoriai laimės kelionę į Azerbaidžaną. skaityti »

Studijos Lietuvoje – pirma pažintis su Europos kultūra

Vis daugiau studentų iš Azijos šalių – Pietų Korėjos, Singapūro, Japonijos, Indijos, Kazachstano – renkasi studijas Lietuvoje. Pasak ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Tarptautinių ryšių skyriaus vadovės prof. Rūtos Kazlauskaitės, studentus iš tolimųjų Azijos šalių į Lietuvą traukia ne tik istorijos ar gamtos išskirtinumas, tačiau ir europietiška studijų kultūra. skaityti »

Premjeras su LSS atstovais aptarė studentams aktualius klausimus

Šią savaitę Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovais ir aptarė galimybes į Vyriausybės priemonių planą įtraukti studentų pateiktus pasiūlymus. skaityti »

Lietuvos turizmo studentams – praktika Turkijoje

Kasmet turizmo studentams iš Lietuvos sudaromos galimybės studijų praktiką atlikti viso pasaulio poilsiautojų pamėgtoje Turkijoje. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ biuro Turkijoje atstovas, bendradarbiaudamas su Lietuvos biuru, šiemet atsirinko 20 aukštųjų mokyklų studentų, kurie sėkmingai baigę mokymus Lietuvoje, galės atlikti praktiką Turkijoje. skaityti »