Studijos Lietuvoje – pirma pažintis su Europos kultūra

Vis daugiau studentų iš Azijos šalių – Pietų Korėjos, Singapūro, Japonijos, Indijos, Kazachstano – renkasi studijas Lietuvoje. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras susitiko su studentų atstovais

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis priėmė Lietuvos studentų sąjungos atstovus. Susitikimo metu sutarta bendradarbiauti sprendžiant Lietuvos aukštajam mokslui ir studentijai aktualias problemas. skaityti »

VGTU ruošiasi priimti tarptautinius studentus

Sausio paskutinę savaitę į Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU) atvyks daugiau nei 110 studentų iš 24 šalių. skaityti »

VGTU mainų projekto EUKLA finalas

Baigiasi Vilniaus Gedimino technikos universiteto įgyvendindamas projektas EUKLA (European Korean Leadership Alliance), kurio metu VGTU vykdė studentų bei dėstytojų mainus su Pietų Korėjos universitetais bei įmonėmis. skaityti »

Aukštosios mokyklos naudoja „Starcraft 2“ kaip alternatyvų mokymosi įrankį

Ką bendro gali turėti aukštosios mokyklos kursas, kuriame dėstomos sunkiai suvokiamos diferencialinės lygtys, tiesinė algebra ir skaičiavimai, su kursu internete? Buvo atsisakyta įprasto vadovėlio, o vietoj jo naudojamas „Blizzard“ žaidimas „StarCraft“. skaityti »

Studentai protestavo prieš valdančiųjų sprendimus, priimamus „už uždarų durų“

Šią savaitę, trečiadienį, prie Seimo milžiniškomis žirklėmis buvo karpomi saitai tarp Vyriausybės ir akademinės bendruomenės – tokiu spektakliu studentai mėgino atkreipti sprendimų priėmėjų dėmesį į aukštojo mokslo problemas. skaityti »

Studentai sunerimę dėl valdančiųjų viešai išsakytų planų aukštajam mokslui

Ar bus atsisakoma norminės studijų kainos (vadinamosios „krepšelių sistemos“) ir, jei taip, kaip bus užtikrinama aukštojo mokslo kokybės augimą skatinanti konkurencija tarp aukštųjų mokyklų? Tokius ir panašius klausimus studentai nusprendė užduoti artimiausius ketverius metus Švietimo ir mokslo ministrės postą, tikėtina, užimsiančiai Virginijai Baltraitienei. skaityti »

Projektas „MyUniversity“ suteiks prieigą tarpvalstybinėms aukštojo mokslo iniciatyvoms

Prieš kelias dienas pradėjo veikti projekto „MyUniversity ES“ superportalas. Naudodamiesi šia pažangia platforma visos Europos universitetai ir studentai turi unikalią galimybę įsitraukti į aplinką, skatinančią dialogą ir demokratinius procesus. skaityti »

Tyrimas: rinkimuose dalyvavo daugiau nei 80 proc. apklaustų studentų, dauguma jų – nepatenkinti rezultatais

Pirmajame Seimo rinkimų ture dalyvavę teigia 82 proc. apklaustų studentų, daugiau nei pusė jų – nepatenkinti rinkimų rezultatais bei mano, kad balsavimas vyko neskaidriai. skaityti »

Iškilo grėsmė „Erazmus“ stipendijoms

Europos dalinių studijų „Erazmus“ studentai, važiuojantys 2012–2013 m. antrajame semestre į užsienį, gali negauti pakankamo finansavimo iš savo nacionalinių „Erazmus“ agentūrų. Lietuvos studentams ši problema negresia, teigia Švietimo mainų paramos fondas. skaityti »