Kompiuterinės lingvistikos studijos atveria puikias karjeros perspektyvas

Didėjant informacinių technologijų įvairovei ir svarbai vis didesnis vaidmuo tenka kompiuterinei lingvistikai – taikomosios kalbotyros šakai, nukreiptai į natūralios kalbos apdorojimą ir analizę įvairiomis kompiuterinėmis technologijomis. skaityti »

Stojančiųjų dėmesio sulaukė visos 39 VDU studijų programos

Tarp net 60–ies programų, kurių šiemet nepasirinko nei vienas stojantysis arba tokių buvo per mažai, kad programa būtų vykdoma Lietuvos universitetuose ir kolegijose, nėra nei vienos iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) siūlomų programų. skaityti »

Ypač gabiems studentams – Sustiprintų studijų grupės

Kauno technologijos universitete jau ketvirtus metus veikia Akademinės pažangos centras, kuris ir šiais metais kvies pirmakursius jungtis į Sustiprintų studijų grupes (SSG). skaityti »

Pagal dvišales sutartis Lietuvos studentai gali stažuotis aštuoniolikoje šalių

Jei studijuoji Lietuvoje, tačiau nori paragauti ir studijų užsienyje, gali išvažiuoti daliai studijų į užsienį pagal dvišales sutartis. Šiuo metu Lietuva pagal tarpvalstybinius susitarimus keičiasi studentais su 18 šalių. skaityti »

Tarp abiturientų populiariausi išlieka sostinės universitetai

Populiariausių universitetų sąraše dauguma aukščiausių pozicijų ir šiemet tenka sostinės universitetams. Tiesa, stojančiųjų skaičius bene visuose universitetuose sumažėjo. skaityti »

Priėmimo naujovė KTU – tiesioginė transliacija internetu

Priėmusiųjų kvietimą studijuoti Kauno technologijos universitete (KTU) šiais metais laukia naujovė. Stojantiesiems jau nebereikės kaip kasmet grumdytis ilgose eilėse. Vyksmą KTU Centriniuose rūmuose įsikūrusioje priėmimo erdvėje jie galės stebėti tiesiogiai internetu ir atvykti į universitetą tuomet, kai bus mažiau žmonių. skaityti »

Kvietimo tapti VDU studentais sulaukė netoli 2000 stojančiųjų

2012 m. liepos 27 d. paskelbti stojančiųjų į Lietuvos universitetus ir kolegijas stojimo rezultatai. Kvietimo studijuoti VDU po pirmojo bendrojo priėmimo etapo sulaukė netoli 2000 stojančiųjų. skaityti »

Pirmosiose Europos universitetų žaidynėse lietuvių studentų komandos pasipuošė visų spalvų medaliais

Pirmadienį Ispanijoje pasibaigusiose Europos universitetų žaidynėse Lietuvos studentų komandos iškovojo aukso, sidabro ir bronzos medalius. skaityti »

Į VDU renkasi užsieniečiai mokytis lietuvių kalbos

Liepos 24–rugpjūčio 17 dienomis Vytauto Didžiojo universitete vyks užsieniečiams skirti intensyvūs Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, kurie į Kauną sukviečia jaunimą iš viso pasaulio. skaityti »

Pasirašyta dvigubo diplomo bendradarbiavimo sutartis su TiasNimbas verslo mokykla Olandijoje

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas kartu su TiasNimbas verslo mokykla Olandijoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl dvigubo diplomo įgijimo. skaityti »