Antanas Čenys: šiuolaikinė ekonomika negali egzistuoti be IT

Prieš maždaug penketą metų informacinės technologijos (IT) atrodė kaip „nesustabdomas garvežys“. Šiandien situacija pasikeitė: diskusijos apie IT viešojoje erdvėje aprimo, stojančiųjų į IT specialybes mažėja, „IT prarado savo žavesį“. skaityti »

Susisiekimo srities įmonėse kasmet praktiką gali atlikti daugiau kaip 800 studentų

Siekdamos sudaryti galimybę jaunimui geriau susipažinti su susisiekimo srities veikla ir įgyti pirminės darbo patirties, Susisiekimo ministerijos reguliavimo srities įmonės ir įstaigos kasmet numato priimti į praktiką daugiau kaip 800 studentų. skaityti »

Lietuvos studentai pateko į geriausių pasaulyje žaidimų kūrėjų dešimtuką

Didžiausiame pasaulyje technologijų turnyro konkurse „Imagine Cup“ komanda iš Lietuvos pateko tarp dešimt geriausiųjų „Windows Phone“ žaidimų kategorijoje. Kauno technologijos ir Vilniaus dailės akademijos studentų sukurtas ekologinis žaidimas „NeverFuture“ nurungė 460 žaidimų iš viso pasaulio. Lietuvos atstovai į tarptautinio technologijų konkurso finalą pateko po 7 metų pertraukos. skaityti »

Pirmoji Lietuvoje socialinės politikos studijų programa

Šiandien socialinė politika yra viena svarbiausių viešosios politikos sričių tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Kiekvienoje šalyje netyla diskusijos dėl viešųjų finansų paskirstymo, socialinių garantijų dydžio, jaunimo nedarbo, švietimo, sveikatos paslaugų kokybės ir kitų visuomenės problemų. skaityti »

LSAS: Lietuvos aukštojo mokslo ateities scenarijus

Šiandien darosi įprasta, kad jaunas žmogus skatinamas siekti savo užsibrėžtų tikslų, studijas rinktis atsakingai ir siekti karjeros savo pasirinktoje srityje. Tačiau planuojant savo ateities perspektyvas dažnas studentas susimąsto, kokia yra studijų kokybė Lietuvoje. Atsižvelgdama į tai, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kviečia pažvelgti į siektinus Lietuvos aukštojo mokslo scenarijus. skaityti »

Naujus mokslo metus Universitetas pasitiks keldamasis į elektroninę erdvę

Mykolo Romerio universitetas naujuosius 2012/2013 mokslo metus pasitiks atsisakydamas įvairių popierinių formatų ir vis intensyviau keldamasis į elektroninę erdvę. Universiteto siekis – suteikti maksimaliai paslaugų e–erdvėje studijuojančio jaunimo ir juos mokančių dėstytojų patogumui. skaityti »

Įteikti diplomai pirmajai kūrybinių industrijų specialistų laidai

Šią savaitę diplomus atsiėmė prieš ketverius metus Vilniaus Gedmino technikos universiteto (VGTU) pradėtos vykdyti kūrybinių industrijų studijų programos pirmieji absolventai. Per šiuos metus kūrybinių industrijų studijos sulaukė didelio stojančiųjų susidomėjimo ir kelerius metus iš eilės yra viena populiariausių studijų programų Lietuvoje. skaityti »

Lietuvos banke apdovanoti jaunieji ekonomistai – studentų mokslo darbų konkurso „Naujos ekonomikos idėjos“ nugalėtojai

Lietuvos bankas paskelbė ir piniginėmis premijomis apdovanojo studentų mokslinių darbų konkurso „Naujos ekonomikos idėjos“ nugalėtojus. Pirmą kartą rengiamam konkursui savo idėjas pateikė dešimt šalies aukštųjų mokyklų studentų. skaityti »

MRU bakalaurams siūlo naują studijų programą – Viešoji istorija

Mykolo Romerio universitetas (MRU) parengė ir būsimiems bakalaurams siūlo naują perspektyvią studijų programą – Viešoji istorija (Public History). skaityti »

Imtasi tinkamo stojančiųjų informavimo

Švietimo ir mokslo ministerija parengė studijų stipendijų skyrimo ir mokėjimo tvarkos išaiškinimą, ėmėsi veiksmų, kurie užtikrina galimybes gauti paskolą likusiai studijų įmokai, taip pat pretenduoti į studijų stipendiją tiek privačiose, tiek valstybinėse aukštosiose mokyklose. skaityti »