Tekstilės parodoje bus pasirašyta sutartis dėl specialistų rengimo

Spalio 16 d. 12 val. Lietuvos parodų ir konferencijų centro „ Litexpo „ 4-oje salėje vyksiančio renginio „Vilnius Fashion & Textile Avenue 2014“ oficialaus atidarymo metu švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis ir Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas Aurimas Palevičius pasirašys bendradarbiavimo sutartį. skaityti »

Dainius Pavalkis: kad būtų matomos mokslo pasaulyje, trys Baltijos šalys turi veikti kartu

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis vizito Kioto mieste metu susitikęs su Japonijos mokslo ir technologijų agentūros prezidentu aptarė Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimo mokslo srityje klausimus. skaityti »

VGTU įgijo teisę rengti mokslo daktarus aplinkos inžinerijos mokslo kryptyje

Nuo šių mokslų metų pradžios Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) suteikta teisė organizuoti trečiosios pakopos (doktorantūros) studijas, disertacijų rengimą, gynimą ir teikti mokslo daktaro laipsnius aplinkos inžinerijos mokslo kryptyje. skaityti »

Darbą tęsia tarpinstitucinė ministerijų ir pedagogų profesinių sąjungų darbo grupė

Rugsėjo 17 d. į antrąjį posėdį Švietimo ir mokslo ministerijoje susirinko Premjero potvarkiu sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė, rengianti siūlymus dėl ugdymo kokybės ir pedagogų darbo sąlygų gerinimo. skaityti »

Į Baltiją bus nuleistas modernus mokslinių tyrimų laivas

Rugsėjo 15 d. 12.30 val. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvaus Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivo nuleidimo ceremonijoje, vyksiančioje Vakarų Baltijos laivų statykloje (Pilies g. 8, Klaipėda). skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras dalyvauja Pasaulio ekonomikos forumo renginiuose

Rugsėjo 10–12 d. Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvauja Pasaulio ekonomikos forumo renginyje „Metinis naujųjų lyderių susitikimas“. skaityti »

Dainius Pavalkis Pekino lituanistinės mokyklos mokiniams įteikė pirmoko pasus

Rugsėjo 8 dieną Kinijoje su darbo vizitu viešintis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis apsilankė Pekino lituanistinės sekmadieninės mokyklos mokslo metų pradžios šventėje. skaityti »

Į posėdį buvo susirinkusi darbo grupė, rengsianti siūlymus dėl ugdymo kokybės

Rugsėjo 3 d. į posėdį Vyriausybėje buvo susirinkusi pirmoji darbo grupė, rengsianti siūlymus dėl ugdymo kokybės ir pedagogų darbo sąlygų gerinimo. skaityti »

Vilniuje bus atidaryti du sektoriniai profesinio mokymo centrai

Rugsėjo 4 d., ketvirtadienį, 12.30 val. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre bus atidaryti du nauji – inžinerinės pramonės ir energetikos – sektoriniai praktinio mokymo centrai. skaityti »

Pirmuosius mokslo metus pradeda inžinerijos licėjus

Rugsėjo pirmąją Kaune, „Purienų“ vidurinės mokyklos bazėje, atidarytas Kauno technologijos universiteto inžinerinis licėjus, kuriame bus mokoma pagal naują inžinerinio ugdymo programą. skaityti »