Apdovanoti geriausi ES fondų investicijų Lietuvoje projektai

Finansų ministerijos organizuotų „Europos burės 2014“ apdovanojimų ceremonijoje devyniems sėkmingiausiems ir patraukliausiems ES fondų investicijų Lietuvoje projektams įteiktos „Europos burės 2014“ nugalėtojų statulėlės. skaityti »

Lietuva prisijungė prie Europos stabilumo mechanizmo

Lietuvos Respublika tapo devynioliktąja Europos stabilumo mechanizmo (ESM) nare. Lietuva ratifikavo ESM sutartį ir taip įgyja visas ESM narystės teises ir prisiima ESM įsipareigojimus. skaityti »

Mėnuo su euru parodė – valiutos pasikeitimui buvo kruopščiai pasirengta

Sausio 1-ąją Lietuvai prisijungus prie euro zonos, bendroji Europos Sąjungos valiuta per pirmąjį mėnesį ne tik prigijo kaip kasdienė mokėjimo priemonė, bet ir išsklaidė dalies visuomenės baimes. skaityti »

Rimantas Šadžius su EIB vadovu aptars galimybes dalyvauti ES investicijų plane

Lietuvos finansų ministras ir Europos investicijų banko (EIB) vadovas tarsis, kaip Lietuva ir bankas galėtų bendradarbiauti, įgyvendinant 315 mlrd. eurų vertės Europos Sąjungos investicijų planą. skaityti »

Baigėsi 15 tūkst. lankytojų į šalies bibliotekas sutraukusi „Euro panorama“

Apie 3 tūkst. gyventojų iš 360 šalies bibliotekų ketvirtadienį stebėjo paskutinę „Euro panoramos“ transliaciją iš nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Joje finansų ministras Rimantas Šadžius apžvelgė naujos valiutos įvedimo iššūkius, o ekonomistas dr. Gitanas Nausėda pateikė šalies ekonomikos prognozes. skaityti »

Lietuva euro įvedimo egzaminą išlaikė puikiai

Europos Komisija paskelbė, kad Lietuva nuo lito prie euro perėjo sklandžiai ir sėkmingai. Eurobarometro duomenimis, sausio 14-ąją beveik devyni iš dešimties gyventojų parduotuvėse atsiskaitydami grynaisiais pinigais, mokėdavo eurais. skaityti »

Finansų ministras Rimantas Šadžius perdavė istorinį euro banknotą Pinigų muziejui

Finansų ministras Rimantas Šadžius sausio 16-ąją dalyvavo Euro įvedimo Lietuvoje koordinavimo komisijos posėdyje, kurio metu kartu su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir Lietuvos banko valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku įvertino šalyje vykstantį euro įvedimo procesą. skaityti »

Finansų ministerija netoleruos piktnaudžiavimų, kai grąža atiduodama litais

2015 m. sausio 1-15 d. atsiskaityti už prekes ir paslaugas galima litais ir eurais, tačiau grąža, išskyrus kelias išimtis, turi būti atiduodama eurais. skaityti »

Baigėsi antrasis euro seminarų etapas

Gruodžio 5-ąją renginiais Kaune ir Kaišiadoryse baigiasi antrasis euro seminarų etapas. skaityti »

Euro įvedimas – paaiškinta grąžos litais išimtis

Pasirengimo euro įvedimui koordinavimo darbo grupė nustatė pavyzdinius atvejus vienai iš Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo išimčių, kai atsiskaitymo dviem valiutomis laikotarpiu verslas galės duoti grąžą litais, o ne eurais. skaityti »