Euro įvedimas gyventojus paskatino taupyti

Naująją valiutą mūsų šalies gyventojai sutiko ramiai, teigiama naujausiame SEB banko leidinyje „Namų ūkių finansinio turto barometras“. skaityti »

Euro įvedimas paskatino gyventojus lėšas laikyti bankuose

Būsimas euro įvedimas Lietuvos gyventojus paskatino santaupas kaupti indėliuose, teigia didžiausio komercinio Lietuvos SEB banko šeimos finansų ekspertė. skaityti »

Verslas kurs ir diegs daugiau inovacijų

Remiantis SEB banko atlikta mažų ir vidutinių įmonių apklausa, šiemet galima tikėtis proveržio − verslas planuoja kur kas aktyviau taikyti ar diegti inovacijas negu prieš metus. skaityti »

SEB bankas kviečia moksleivius į pamoką-žaidimą „Piniginčių klasė“

Jau trečius metus iš eilės dalyvaudamas Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiuose, SEB bankas kviečia vyresniųjų klasių moksleivius į finansinio raštingumo pamoką žaidimą „Piniginčių klasė“. skaityti »

SEB banko vertybinių popierių saugojimo paslaugos – geriausios Lietuvoje

Tarptautinis finansų ir turto valdymo žurnalas „Global Investor“ SEB banką antrus metus iš eilės išrinko geriausiu vertybinių popierių saugotoju Lietuvoje. Tokio paties pripažinimo sulaukė ir SEB bankai Estijoje, Latvijoje ir Švedijoje. skaityti »

Apskaičiuotas Baltijos šalių gyventojų pasirengimo pensijai rodiklis

Lietuvos gyventojų žinios apie pensijų sistemą skurdžios, lūkesčiai – atitrūkę nuo tikrovės, o veiksmai – vangūs. Pirmą kartą SEB banko iniciatyva apskaičiuotas Baltijos šalių gyventojų pasirengimo pensijai rodiklis (angl. Retirement Readiness Index) Lietuvoje yra 3,3 iš 10. skaityti »

Gyventojai vis dažniau sąskaitas pildo naudodamiesi bankomatais

SEB banko duomenimis, pernai grynuosius pinigus priimančiais bankomatais naudotasi 40 proc. dažniau negu 2013 metais. Gyventojai ir įmonės, naudodamiesi jais, lėšas į savo sąskaitas SEB banke įmokėjo 1,3 mln. kartų, t. y. daugiau negu 3,5 tūkst. kartų kasdien. skaityti »

SEB: Baltijos šalių mažos ir vidutinės įmonės ieško būdų, kaip nepasiduoti pesimizmui

Baltijos šalių smulkusis ir vidutinis verslas, planuodamas 2015 metus, laikosi nuosaikesnių finansinio augimo planų negu 2014-aisiais. Tačiau, nepaisant įtemptos geopolitinės situacijos, iššūkių euro zonoje ir vidaus rinkose, įmonės įžvelgia galimybių toliau augti. skaityti »

Skelbiami SEB banko grupės 2014 m. veiklos rezultatai

Preliminariais duomenimis, 2014 metais AB SEB bankas uždirbo 65,3 mln. eurų (225,6 mln. litų), o AB SEB banko grupė – 72,4 mln. eurų (249,9 mln. litų) neaudituoto grynojo pelno. skaityti »

SEB tyrimas atskleidė, kada gyventojai dažniausiai klydo perskaičiuodami kainas litais į eurus

Likus porai savaičių iki euro įvedimo, SEB banko užsakymu buvo atliktas tyrimas norint išsiaiškinti, kaip Lietuvos gyventojai perskaičiuoja prekių ir paslaugų kainas iš litų į eurus. skaityti »