Ryškėja pirmieji specialistų žemėlapio kontūrai

Kokių švietimo sričių absolventų dabar labiausiai reikia darbo rinkai? Kas įsidarbina greičiausiai ir gauna didžiausius atlyginimus? Atsakymai į šiuos klausimus jau pradeda aiškėti. skaityti »

Buitinės technikos kaina lietuviams nesvarbi

Rinkdamiesi naują buitinę techniką lietuviai atsižvelgia į keletą veiksnių. Tačiau neseniai kompanijos „Samsung“ atlikto tyrimo „Living Smart“ duomenys nustebino – kaina jiems toli gražu nėra pagrindinis faktorius. skaityti »

Prezidentė su vaikais įžiebs eglę ir pradės „Knygų Kalėdų“ skaitymus

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lapkričio 28 d., 16.00 val. Baltojoje salėje kartu su vaikais įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir pakvies šalies miestus bei miestelius prisijungti prie akcijos „Knygų Kalėdos“. skaityti »

VGTU darbuotojams – galimybė pusmetį stažuotis užsienyje

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) darbuotojų trumpalaikės stažuotės užsienio universitetuose ar kitokiose organizacijoje jau seniai nėra naujovė – vien per 2013–2014 mokslo metus patirties užsienyje sėmėsi 50 VGTU akademinio ir administracinio personalo atstovų. skaityti »

Metodų mugėje – naujas požiūris į mokymą(si)

2014 m. balandžio 4 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) rengia „Metodų mugę“ – praktinius seminarus pedagogams, kuriuose išbandomi aktyvieji mokymo ir ugdymo būdai, pritaikyti skirtingiems vaikų amžiaus tarpsniams. skaityti »

Valdorfo pedagogikos sklaida Lietuvoje

Per mažai skatinamas ikimokyklinio amžiaus vaikų (iki 7 m.) kūrybiškumo ugdymas yra aktuali šių dienų problema Lietuvoje. skaityti »

Moksleiviams taps atviros daugiau kaip 100 paskaitų Vilniaus universitete

Spalio pirmosiomis dienomis Vilniaus universitetas studijas pažinti moksleivius kvies siūlydamas išskirtinę progą tapti studentais vienai paskaitai – apsilankyti vienoje iš daugiau kaip 100 realiai universitete vyksiančių paskaitų. skaityti »

Būsimus studentus vilioja tolimų šalių kalbos ir kultūros

Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakultete jau kelinti metai bene daugiausiai dėmesio sulaukia programos, skatinančios pažinti Rytų Azijos kultūrą bei kalbas, o savo populiarumu nuo jų mažai atsilieka Viduržemio regiono kalbos. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerijos kolegijoje svarstyti projektai dėl švietimo finansavimo

Švietimo ir mokslo ministerija siekia, kad jau nuo šio rugsėjo dėl mažėjančio mokinių skaičiaus nepanaudoti mokinio krepšelio pinigai liktų švietime, o šiam tikslui skiriamos biudžeto dotacijos apimtys nemažėtų. skaityti »

Moderniose įmonėse – profesijos mokytojų stažuotės

Šešiolika mokytojų ir du dėstytojai profesinio mokymo įstaigose ir kolegijose mokantys inžinerinės pramonės technologijų, stažuojasi Vilniaus, Kauno įmonėse. skaityti »