Artėjant euro įvedimui, gyventojų nerimas mažėja

Artėjant euro įvedimui, mažėja pesimizmas dėl namų ūkių finansinės padėties ir nerimas dėl didesnių kainų, rodo naujausia SEB banko apklausa. skaityti »

Euro įvedimas – paaiškinta grąžos litais išimtis

Pasirengimo euro įvedimui koordinavimo darbo grupė nustatė pavyzdinius atvejus vienai iš Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo išimčių, kai atsiskaitymo dviem valiutomis laikotarpiu verslas galės duoti grąžą litais, o ne eurais. skaityti »

SEB bankas skelbia informaciją, kaip teiks paslaugas įvedant eurą

Norėdamas padėti klientams sklandžiai pasirengti euro įvedimui ir išvengti galimų nepatogumų metų pabaigoje, SEB bankas skelbia informaciją, kaip teiks paslaugas metų pabaigoje, kai šalyje bus įvedamas euras. skaityti »

Lietuvos pasirengimas euro įvedimui vyksta sėkmingai

Lietuvos pasirengimas nuo kitų metų įsivesti eurą vyksta sklandžiai, teigia Europos Komisija (EK). skaityti »

Pirkėjai pradeda suprasti euro įvedimo naudą

Vienas iš skelbiamų bendros euro zonos valiutos privalumų – vartotojams lengviau lyginti kainas įvairiose šalyse ir rinktis tokią pat arba panašią prekę už mažesnę kainą. skaityti »

Bankomatų naudotojams perėjimas prie euro rūpesčių nekels

2015 metų sausio 1 dieną Lietuvoje įvedamas euras. Estai ir latviai jau išgyveno šį istorinį laikotarpį. Remdamiesi kaimynų pavyzdžiais, pasidomėkime, kokios permainos laukia bankomatų naudotojų mūsų šalyje. skaityti »

Įvedus eurą dėl mažesnių valiutos keitimo ir pervedimų išlaidų bankų klientai sutaupys per 250 milijonų litų

Įvedus eurą, per 2015 metus Lietuvoje veikiantys bankai negaus apie 188 mln. litų pajamų iš litų ir eurų keitimo paslaugų ir apie 80 mln. pajamų už tarptautinius pervedimus. skaityti »

Didžioji dalis gyventojų dar nesiruošia eurui

Trys ketvirtadaliai Lietuvos gyventojų kol kas nesiruošia euro įvedimui, o kaip litus reikės keisti į eurus domisi tik 14 proc. gyventojų, rodo tyrimų bendrovės „Rait“ apklausos duomenys. skaityti »

SEB apžvalga: euro įvedimas gyventojų finansinei padėčiai didelės įtakos neturės

Naujausioje SEB banko analitikų parengtoje Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalgoje („SEB Baltic Household Outlook“) teigiama, kad įvedamas euras namų ūkių finansinės padėties nepakeis. skaityti »

Artėjant eurui, bankai sulaukia vis daugiau gyventojų indėlių

Bankuose ir kredito unijose laikomų indėlių sumos šiais metais pastebimai auga. Pasak ekspertų, viena iš svarbiausių priežasčių, skatinančių nešti pinigus į bankus – artėjantis euro įvedimas. skaityti »