Pirmasis seminarų apie eurą etapas: 40 miestų, daugiau nei 2200 dalyvių

Seminaru Klaipėdoje baigiamas pirmasis informacinių renginių apie eurą etapas. skaityti »

Už eurą pasisakančiųjų Lietuvoje išaugo iki 46 proc.

Lietuvai nuo kitų metų ruošiantis įsivesti eurą, šalies gyventojai naujosios ES valiutos atžvilgiu tapo didesni optimistai. skaityti »

TVF: veiksminga bankų priežiūra sustiprino Lietuvos finansų sektorių, šalis pasirengusi įsivesti eurą

Euro įvedimas būtų natūralus tolesnis žingsnis, kuris sustiprintų Lietuvos finansinį stabilumą, paskatintų prekybą, tiesiogines užsienio investicijas ir mažintų skolos naštą, teigia Tarptautinis valiutos fondas (TVF). skaityti »

Tyrimas: kaip išvengti piktnaudžiavimų įvedant eurą?

Artėjant euro įvedimui vienas labiausiai Lietuvos gyventojus dominančių klausimų – kaip užtikrinti, kad verslininkai nepiktnaudžiautų perskaičiuodami prekių ir paslaugų kainas. skaityti »

Premjeras A. Butkevičius su eurokomisaru A. Šemeta kalbėjosi apie Lietuvos pasirengimą įsivesti eurą

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Lietuvoje besilankantį už mokesčius, muitus, statistiką, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingą Europos Komisijos (EK) narį Algirdą Šemetą ir finansų ministrą Rimantą Šadžių. skaityti »

A. Šemeta nemato rimtų priežasčių neįsivesti euro

Už mokesčius, muitus, statistiką, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Algirdas Šemeta teigia nematantis rimtų kliūčių, kodėl Lietuva negalėtų įsivesti euro. skaityti »

R. Šadžius: narystė euro zonoje suteiks daugiau saugumo

Europos sostinėse Lietuvos pasirengimą euro narystei pristatantis finansų ministras Rimantas Šadžius susitiko su Ispanijos ekonomikos ir konkurencingumo ministru Luis de Guindos ir Kongreso Ekonomikos ir konkurencingumo komisijos pirmininku Santiago Lanzuela Marina. skaityti »

Lenkų ekonomikos ekspertas: „Įsivesdama eurą Lietuva elgiasi teisingai“

Kauno technologijos universitete (KTU) viešėjusio Gdansko universiteto profesoriaus Stanislaw‘o Uminski nuomone, euro įvedimas Lietuvai reikš atsiribojimą nuo Rusijos ekonomikos taip toli, kaip tik įmanoma. skaityti »

R. Šadžius Vokietijoje, Ispanijoje ir Italijoje pristatys Lietuvos pasirengimą įsivesti eurą

Finansų ministras Rimantas Šadžius šią savaitę lankysis Vokietijoje, Ispanijoje ir Italijoje, kur šių šalių finansų ministrams ir kitiems aukštiems pareigūnams pristatys Lietuvos pasirengimą įsivesti eurą. skaityti »

Lietuvos bankas ir policija bendradarbiaus įvedant eurą

Lietuvos bankas ir Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos susitarė bendradarbiauti siekiant užtikrinti saugų eurų ir litų banknotų ir monetų pervežimą. skaityti »