„Citigroup“ apskaičiavo programišių atakos žalą

Publikuota: 2011 m. birželio 28 d. antradienis

„Citigroup“ valdyba pripažino, kad programišiai pavogė 2,7 mln. dol. iš 3 400 banko kreditinių kortelių turėtojų sąskaitų. „Citigruop“ spaudos atstovas JAV Šonas Kevelihanas (Sean Kevelighan) pažadėjo, jog bankas padengs visus klientų patirtus nuostolius.

„Citigroup“ pareiškė, jog jos serverius programišiai atakavo 2011 metų birželio pradžioje – praėjus beveik mėnesiui po to, kai banko darbuotojai pastebėjo pirmuosius įsilaužimo požymius. Anksčiau buvo pranešta, kad į nusikaltėlių rankas pateko daugiau nei 360 000 naudotojų vardai, sąskaitų numeriai ir kontaktinė informacija, tačiau vėliau kompanijos vadovybė pripažino, kad pagrobta ir pinigų.

Ekspertų manymu, prieš „Citigroup“ nukreipta programišių ataka – viena iš didžiausių JAV istorijoje – gali tapti priežastimi rimtai peržiūrėti informacijos apsaugos finansų sektoriuje įstatymus. Banko veiksmai buvo kritikuoti šalies valdžios bei teisėsaugos atstovų, mat apie informacijos nutekėjimą buvo pranešta tik praėjus mėnesiui po įsilaužimo.

1998 metais susijungus „Citicorp“ ir „Travelers Group“ įkurta „Citigroup“ yra finansinių paslaugų pasaulinė lyderė. Bendra banko aktyvų vertė siekia per 1,9 trilijonus dolerių. Šiaurės Amerikoje, kur įvykdyta programišių ataka, veikia 21 mln. banko kreditinių kortelių.  

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai