ES parama aukštųjų technologijų plėtrai – strateginis Lietuvos vyriausybės tikslas

Publikuota: 2011 m. spalio 25 d. antradienis

Lietuvos ekonomikos strateginis tikslas – pakeisti Lietuvą iš darbo jėgą ir žemos pridėtinės vertės produktus eksportuojančios šalies į aukštą pridėtinę vertę kuriančią ir eksportuojančią valstybę – įgyvendinamas kartu su didžiaisiais investiciniais projektais, klojančiais tvirtą pamatą Lietuvos ekonominei gerovei.

Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioritetui „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ Ūkio ministerija 2007–2013 m. skyrė 918,9 mln. Lt. Iki šių metų spalio 24 d. 447 įmonėms paskirta 500 milijonų litų.

Be to, ir kitose Ekonomikos augimo veiksmų programos prioritetuose vertinat paraiškas daugiau balų surenka įmonė, kurios veikla priskiriama prie aukštųjų technologijų srities, ir tokiose priemonėse kaip „Lyderis LT“, „Naujos galimybės“, „E-Verslas“ ir kt.

„Teiginiai, esą aukštųjų technologijų projektai yra tuščios kalbos, neatitinka tikrovės. Įgyvendinami keli dideli projektai, statomos ir atidaromos gamyklos, pradėta aukštųjų technologijų produktų gamyba. Keičiant Lietuvos ekonomiką į aukštos pridėtinės vertės ekonomiką, padaryta daugybė strateginių žingsnių. Biotechnologijos, saulės elementų gamyba, informacinės ir ryšių technologijos yra tik keletas strateginių krypčių, kuriose Vyriausybė mato Lietuvos ekonomikos augimo potencialą“, – sako ūkio ministras Rimantas Žylius.

Pasak ministro, kryptingai remdami investicijas į aukštąsias technologijas kuriame vieną iš ramsčių, į kurį Lietuvos ūkis remsis ir po 10 metų. Ši kryptis didina verslo produktyvumą ir gerina verslo aplinką, prisideda prie eksporto augimo bei suteikia galimybę Lietuvai lanksčiai konkuruoti pasaulyje.

Ūkio ministerija atkreipia dėmesį, kad sprendimus dėl ES lėšų skyrimo konkretiems projektams Lietuvos verslo paramos agentūros vertintojai priima remdamiesi paramos priemonių apraše numatytais, viešai skelbiamais administracinės atitikties, tinkamumo bei kokybės ir naudos kriterijais. Paramą gauna daugiausia balų surinkę projektai.

 

 

Šaltinis: ukmin.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Aukštųjų technologijų plėtros programa skatina mokslo ir verslo bendradarbiavimą

Pristatyti Aukštųjų technologijų plėtros 2011–2013 m. programos rezultatai. Programai skirta 10 mln. litų, ją vykdant sukurta beveik keturiasdešimt naujų technologijų ir šimtas naujų produktų. skaityti »