„Google“ konkuruos su „Amazon“ prekių pristatymo greičiu

Publikuota: 2011 m. gruodžio 2 d. penktadienis

Korporacija „Google“ derasi su stambiausiomis prekių išvežiojimo kompanijomis dėl skubaus įsigytų prekių pristatymo pirkėjams. „Google“ ruošiasi pristatyti prekę per vieną dieną ir už nedidelę kainą. Analogiškas paslaugas teikia ir „Amazon“, tačiau tik savo ypatingiems klientams ir už 79 JAV dolerius per metus.

Pabrėžiama, jog pati „Google“ nesivers prekyba – ji tik išvežios interneto parduotuvių-partnerių produktus, panašiai kaip paslaugoje „Google Product Search“, tačiau skirtumas tas, jog bus galima užsisakyti itin greitą pristatymą. Spėjama, jog pirmiausia ši paslauga atsiras JAV.

Bandymas sukurti šią paslaugą gali ir neišdegti. Nepaisant to, jog „Amazon“ pajamos, pasiūlius spartesnį pristatymą, išaugo 42 proc., kai kurios kompanijos taip ir nesugebėjo pasiekti norimo rezultato šiame sektoriuje.

Spartesnio pristatymo paslauga sustiprins konkurenciją tarp „Google“ ir „Amazon“, kurių paslaugos pastaruoju metu vis dažniau ima kirstis. Pavyzdžiui, lapkričio 17 dieną „Google“ pristatė muzikos parduotuvę – „Amazon“ MP3 ir „Apple iTunes“ konkurentę.

 

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha