Lietuva kyla pasauliniame reitinge pagal informacinių technologijų naudojimą

Publikuota: 2012 m. balandžio 27 d. penktadienis

Pasaulinės informacinių technologijų 2012 m. ataskaitos duomenimis, Lietuva pagal informacinių technologijų naudojimą parodantį Tinklinio pasirengimo indeksą (angl. Networked Readiness Index arba NRI) šiemet užima 31-ą vietą tarp 142 pasaulio valstybių, o tarp Europos Sąjungos šalių užima 14-ą vietą. Pažymėtina, kad per metus Lietuva šiame sąraše pakilo per 11 pozicijų, nes 2011 m. Lietuva užėmė 42-ą vietą tarp 138 pasaulio valstybių.

Tarptautinio verslo universiteto „Insead“  ir Pasaulio ekonomikos forumo atstovai kasmet skaičiuoja indeksą, kuriuo vertinamas IT verslas, jo reguliavimas ir infrastruktūra, gyventojų, valdžios ir verslininkų naudojimasis IT bei gebėjimai iš to gauti naudos.

Pirmąją vietą pasaulyje pagal NRI užima Švedija, ir ši šalis šioje pozicijoje išlieka trečius metus iš eilės. Antroje vietoje esantis Singapūras šią poziciją užima taip pat trečius metus iš eilės, o trečioje vietoje esanti Suomija jau  dvejus metus neužleidžia šios pozicijos kitoms valstybėms. Toliau dešimtuke vietas dalinasi Danija, Šveicarija, Nyderlandai, Norvegija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Kanada ir Didžioji Britanija.

Šiemet Estija pakilo 2 pozicijom aukščiau ir užima 24-ą vietą. Latvija antrus metus iš eilės sąraše užima 41-ą vietą. Lenkija nukrito 5 pozicijomis žemyn ir užima 49-ą vietą.

Šaltinis: ivpk.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha